Kiss for Europe: la petita revolució de les parelles mixtes

Reflexions de mare

El Brexit ens ha fet pensar. Què ha passat? On queden tots aquells ideals d’una Europa de tots, una Europa que molts –com en Rafael i jo- ens hem cregut i hem intentat construir junts?

Dos europeus, un del sud i una del nord, es van conèixer, es van estimar i van crear junts una família… barrejant cultures i tradicions, compartint valors i ideals. Arribant a acords i potenciant el millor de cadascú… transmetent-ho als nostres fills.

Aquest és el manifest de la nostra Europa, l’Europa de les parelles mixtes, però també l’Europa de tots aquells que han decidit sortir de casa seva per anar a viure en un altre lloc d’Europa, amb una cultura i una llengua diferent a la seva, i que han buscat integrar-s’hi activament, voluntàriament, pel pur plaer de conèixer i intercanviar, aportant i contribuint a barrejar cultures.

Per una Europa de tots, més rica, plena de contrastos i identitats diferents, amb ideals comuns!

Uneix-te al manifest via Twitter i Facebook , comenta a Kiss For Europe i comparteix #KissForEurope

Manifest: Kiss for Europe

 1. Som europeus i estem orgullosos de ser-ho.
 2. Creiem en una Europa unida i diversa, de valors compartits i respecte a les diferències.
 3. Igual que respectem els qui han decidit marxar d’aquest projecte compartit, demanem respecte per als qui volem quedar-nos i anar més enllà en la construcció europea.
 4. Volem un projecte compartit il·lusionant, que sigui molt més que un gran mercat amb lliure circulació de persones, mercaderies i capitals.
 5. Volem parlar de cultura, d’educació i d’estat del benestar.
 6. Exigim una Europa social, on el centre sigui el ciutadà.
 7. Volem eines efectives per fer-ho possible: volem la unió política d’Europa, i la volem ara.
 8. Volem veritables partits europeus, que serveixin als interessos de tots els ciutadans europeus en el seu conjunt, i no coalicions de partits que defensen interessos particulars.
 9. Tenim tot el dret d’anar endavant i no estem disposats a perdre més temps intentant arribar a consensos unànimes impossibles amb qui només posa pals a les rodes.
 10. Hem pres la determinació i estem decidits.
 11. I creiem que la millor manera de demostrar-ho és enamorar-nos els uns dels altres, tenir petits europeus bilingües, trilingües i poliglotes, orgullosos de les seves arrels i coneixedors de la nostra rica diversitat, i fer que tot això sigui irreversible.
 12. Feu-vos un petó per Europa!
Sobre Barbara Vastenavond 520 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*