Joc de pistes al Museu Agbar de les Aigües de Cornellà

Cornellà del Llobregat, Baix Llobregat

Ludoteca de l'aiguaMuseu Agbar de les Aigües - foto: YouMeKids

Si us preguntessin: “On creieu que plou més, a Londres o Barcelona?”, segur que pocs encertaríeu la resposta.

Aquesta pregunta forma part d’un entretingut joc de reptes que ha creat el Museu Agbar de les Aigües  per descobrir les instal·lacions de la central que, des del 1909, extreu aigua de l’aqüífer que es troba a 30 metres per sota de l’edifici.

Només arribar, els més petits rebran una bossa amb un got plegable, un bolígraf, una canyeta i el fulletó que els portarà a fer el “viatge de l’aigua”. Per superar-lo, hauran de fer una sèrie d’experiments pels quals necessitaran els estris que els han donat a l’entrada. Omplirem el got d’aigua i beurem amb la canyeta per imitar el sistema d’extracció dels pous, farem d’arquitectes modernistes dibuixant la xemeneia de l’edifici, descobrirem la feina dels fogoners… i passarem de sala en sala provant les màquines que expliquen el funcionament de les bombes, la força de l’aigua i moltes coses més. I, en acabar, durant l’estiu podrem gaudir d’una estona de joc a la ludoteca de l’aigua, als jardins del museu.

Pels nens a partir de 10 anys, el repte ja comença a casa amb l’aplicació “Origen”, un gamebook a l’estil “Tria la teva aventura” que ens haurem baixat al mòbil o la tablet. Dos joves ens expliquen que necessiten la nostra ajuda per recuperar els records de l’aigua. El primer pas és desencriptar el codi secret… Sembla senzill, però no ho és pas tant. Haurem de trencar-nos la closca per trobar-ho! La següent pista ja la trobarem al museu (portem el nostre dispositiu mòbil per continuar jugant). A contra-rellotge haurem de trobar els diferents elements que fan funcionar la central… “Tic-tac, tic-tac”, el cronòmetre no para (i per una vegada se’ns permetrà córrer dins d’un museu!). Serem capaços de superar el repte a temps? La cosa es complica amb la bateria de preguntes. Cada resposta errònia suposa perdre una vida… i no en tenim gaires! Així que, pares i mares… esteu atents, que també formeu part de l’equip!

D’una manera original i divertida, grans i petits surten del museu havent-hi après què es fa en una central d’aigua, com actua el vapor d’aigua amb el medi ambient, quins són els estats de l’aigua… I tot, jugant!

Museu Agbar de les Aigües - Foto: YouMeKids
Còmic de l'aplicació origen - Foto: YouMeKids
Superant un dels reptes de l'aplicació Origen al Museu Agbar - foto: YouMeKids
Resolent la bateria de preguntes del joc Origen - Foto: YouMeKids
Sala de màquines d'extracció al museu de les aigües - Foto: YouMeKids
Dutxa antiga al Museu Agbar de les Aigües - Foto: YouMeKids
Sala d'electricitat Museu Abgar - foto: YouMeKids
Detall de la caldera - Foto: YouMeKids
Caldera al Museu Agbar de les Aigües - Foto: YouMeKids
Descobrint l'efecte del plugin i xàfag - foto: YouMeKids
Ludoteca de l'aigua als jardins del Museu Agbar de les Aigües - Foto: YouMeKids
Museu Agbar de les Aigües - Foto: YouMeKids
Restaurant del Museu Agbar de les Aigües - Foto: YouMeKids

Més informació:
Museu Agbar de les Aigües
Carretera de Sant Boi, 4-6. Cornellà del Llobregat
Tel.: 933 423 538
e-mail: info@museudelesaigues.com
Horaris: del 15 de juny al 15 de setembre: de 10 a 20h, de dimarts a dissabte.
Del 16 de setembre al 14 de juny: de 10 a 18h, de dimarts a dissabte.
Diumenges i festius (excepte els dilluns): de 10h a 14h.
Tancat l’1 de gener, el 25 de desembre, tots els dilluns (festius inclosos) i el mes d’agost.
Preu: menors de 7 anys: gratuït. De 8 a 18 anys: 2,5€/persona; adults 4,5 euros;
Edat recomanada: +4 anys; App Origen: +10 anys

Serveis: 

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

1 Comentari de Joc de pistes al Museu Agbar de les Aigües de Cornellà

  1. Hola,
    hoy por fin hemos descubierto el Museu Agbar.
    Hemos bajado los cuatro miembros de la familia a Cornellà y mi hermano que vive en Barcelona nos ha acompañado. Desde las 11:00 hasta las 14:00 hemos estado en el recinto. Nos has dado tiempo a realizar un montón de actividades: visita guiada, ver la máquina de vapor en funcionamiento, experimentar detenidamente en la sala interactiva y recorrer las instalaciones con la app Origen. Allí todo el mundo ha sido muy amable y la guía lo ha hecho genial. Hace 5 años que nos trasladamos del Baix Llobregat a Tarragona y cuando los críos eran muy pequeños alguna vez habían asistido a actividades fantásticas allá, así que como nos quedaba pendiente la visita del Museu nos ha ido genial. Ahora tienen mis hijos la edad perfecta para seguir mejor los datos más técnicos.

    Gracias. Para nosotros ha sido toda una sorpresa muy grata.

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*