f movies Merry Christmas Images download in hd free

Joc de confinament: dibuixem a cegues! (+5 anys)

Jocs amb paper i retolador

Juguem a dibuixar a cegues - Foto: YouMeKids

El confinament es fa llarg. I les hores tancats en un mateix espai comencen a passar factura. Si no volem recaure en el recurs fàcil de la televisió i els videojocs per entretenir a la canalla, calen idees noves.

A casa vàrem provar el joc de dibuixar a cegues. Va ser tota una troballa. L’objectiu del joc és “copiar a cegues” dibuix que un company dibuixa en un full enganxat a la teva esquena.

Sembla increïble com de difícil pot arribar a ser reproduir un dibuix només sentint les traces fetes a l’esquena. Es perd tota la noció de l’espai. I per tant els resultats són molt divertits i asseguren una bona estona de rialles.

De fet, aquest joc té molta semblança al joc del telèfon en el qual un grup de persones assegudes en una filera van passant un missatge a cau d’orella. El missatge final, mai és igual al missatge inicial. El mateix passa amb aquest joc de dibuixar a cegues!

Aquest joc es pot jugar amb nens a partir de 5 anys, però també els més grans gaudeixen de ple. A casa tinc dos fills adolescents i vam estar enganxats una bona estona competint pel premi del millor dibuixant a cegues.

Us animeu a provar-ho?

Què necessitem?

  • Paper
  • Retoladors
  • Cinta adhesiva
  • Una mica d’imaginació
  • Cronòmetre o temporitzador per calcular el temps per dibuixar

Quants jugadors?

De 2 a 4 jugadors (+5 anys)

Quant dura cada partida?

Entre 1 i 2 minuts

Com es juga?

Tots els jugadors es posen en filera. Si teniu una pissarra, el primer jugador pot dibuixar directament a la pissarra. Si no en teniu cap, aquest jugador enganxa un full a la paret i dibuixa aquí.

La resta de jugadors enganxen un full a l’esquena del jugador que tenen davant seu.

El joc comença, quan l’últim jugador de la filera, comença a fer un dibuix amb retolador al full enganxat a l’esquena del jugador davant seu.

És important que siguin dibuixos senzills i parteixin de formes basques com triangles, rodones, quadrats, rectangles, etc. El temps màxim per acabar el dibuix hauria de ser de 2 minuts.

Els altres jugadors han d’intentar fer el mateix dibuix guiant-se només per les traces que noten a la seva esquena.

El joc acaba quan el primer jugador de la filera ha acabat de “copiar” a cegues el dibuix del darrer jugador de la filera.

Més idees: Jocs amb bolígraf i paper per a nens

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .