f movies Merry Christmas Images download in hd free

Idees per sobreviure al confinament amb nens

Fem una pluja de colors experimentant amb la densitat - Foto: Repte Experimenta

Porto exactament 17 dies de confinament i la veritat és que crec que puc aguantar uns quants més. La clau: una rutina diària amb un horari establert de tele-treball, esbarjo en família i esport.

De fet, almenys jo, sortiré físicament reforçada d’aquest confinament!

Així que hem decidit compartir amb vosaltres tres propostes que podeu incorporar al vostre dia a dia familiar per fer el confinament una mica més portador.

Esport sense sortir de casa

Tots coneixem la dita “mens sana in corpore sano” (ment sana en un cos sa), així que ara més que mai, necessitem molta energia per mantenir un estat d’ànim bo durant aquesta reclusió obligada.

Jordi Abella, educador físic i col·legiat (nº9752) del Col·legi dels Professionals de l’AF i l’esport de Catalunya, ens proposa una sèrie d’exercicis al seu compte d’Instagram per fer en família.

No cal res més que unes cadires, un tamboret, una pilota o una taula per treballar la força, millorar el sistema aeròbic i la resistència.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jordi Abella Redondo (@jordi_abella) on

I és que l’activitat física i l’exercici en la seva justa mesura ens ajuden a mantenir-nos actius i a fer fort el nostre sistema immune (que ara necessitem més que mai!).

Podeu intercalar les sessions d’exercicis amb un concurs de ball, per exemple. A casa la meva filla i jo ens reptem amb partides de Just Dance. I és que ballar, també és una bona activitat física.

Repte Experimenta: experiments a la cuina de casa

Qui ha dit que estudiar ha de ser avorrit! Investigadores de la URV i l’ICIQ han decidit posar-se la bata junt amb els seus fills i filles per explicar-nos les curiositats d’un munt de fenòmens químics i físics. I a més ens repten a repetir l’experiment a casa.

I és que, qui té una cuina, té un laboratori en potència. Cada dia publiquen un nou repte a les seves xarxes d’Instagram, Facebook i Twitter.

Què en penseu de construir un vaixell propulsat de vapor, fer un volcà, fabricar una serp o crear una làmpada de lava? Hi ha experiments que nens i nenes a partir de 4 o 5 anys ja poden fer i entendre!

I si feu l’experiment a casa, aprofiteu per gravar-lo i compartir-lo amb l’equip del Repte Experimenta, perquè hi ha uns bons premis en joc (entrades a Port Aventura, un joc de Quimicefa i llibres d’experiments). Trobareu les bases del concurs a #RepteExperimentaCasa.

Contes confinats abans d’anar a dormir

Us en recordeu del follet Pocason? Aquell follet, que viatja de casa en casa explicant contes a domicili? Com que ara no pot sortir de casa, ha decidit explicar els contes de forma virtual al seu canal YouTube.

Cada setmana les conta-contes del Col·lectiu Entret(r)es, us oferiran tres contes. Així que orelles ben obertes i ulls tancats que els contes són a punt de començar! Som-hi!

Famílies, esperem que amb una mica d’exercici, molts experiments i la màgia dels contes, aquest confinament us sigui més lleuger.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

1 Comentari de Idees per sobreviure al confinament amb nens

Comments are closed.