f movies Merry Christmas Images download in hd free

Houtsiplou: hamburgueses i cuina belga a Brussel·les

Brussel·les, Bèlgica

Planta baixa de Houtsiplou amb mural - foto: YouMeKids

Si busqueu un restaurant acollidor, “family friendly” i amb preus assequibles a prop de la Grand Place de Brussel·les, indiscutiblement, Houtsiplou és el lloc ideal.

Tot i que a l’estiu podeu aprofitar l’enorme terrassa del restaurant, si aneu amb nens, opteu per l’interior (hi ha aire condicionat). El gran mural colorit sorprendrà grans i petits. L’artista, Catherine Fradier, utilitza les vinyetes per explicar la història, de vegades sorprenent, del petit regne de Bèlgica d’una manera divertida. Fins i tot els barrufets tenen un lloc al mural, i és que el creador d’aquests personatges blaus és el belga Peyo.

Primera planta De Houtsiplou - Foto: YouMeKids
Primera planta de Houtsiplou – Foto: YouMeKids

Però no només el mural fa l’ullet a la història belga, també el nom de la braseria Houtsiplou té un origen curiós. L’expressió hoûte s’i ploût fa referència als molins d’aigua. Diu la llegenda que un moliner de la pedania Hout-si-plou a la província de Liège, pensant en que no hi hauria prou aigua perquè el molí es posés en marxa, va despertar enmig de la nit al seu fill per dir-li “Hoûte s’i ploût”, literalment “Escolta si plou”.

L’especialitat de la casa són les hamburgueses, que es serveixen amb amanida o patates fregides, tallades a mà i servides en un petit test. Podeu triar entre carn de vedella, pollastre, bacallà i ànec. Pels vegetarians també hi ha una hamburguesa de tofu, amanides molt variades o torrades de verdures a la brasa. Pels nens hi ha un menú infantil amb espagueti o pollastre.

L'especialitat de la casa: hamburgueses - Foto: YouMeKids
L’especialitat de la casa: hamburgueses – Foto: YouMeKids

Si voleu tastar els plats més tradicionals belgues, opteu pels suggeriments del xef. Podreu triar entre musclos, carbonnade (un estofat) o entrecots amb les diferents salses de pebre, xampinyons o tàrtar. I no oblideu d’acompanyar el menú d’una cervesa belga. Houtsiplou té una carta variada de cerveses Blondes (d’un color clar), Brunes (d’un color més fosc degut a que la malta es torra més), Trappistes (elaborades en monestirs trapencs) i afruitades.

Mentre espereu ser servits (que és força ràpid), els nens poden jugar amb les joguines i blocs o fullejar un dels molts còmics que hi ha a les caixes de fusta distribuïdes pel local.

Racó de joguines - Foto: YouMeKids
Racó de joguines – Foto: YouMeKids

Serveis:

Houtsiplou
Place Rouppe (Rouppeplein), 9 – Brussel·les , Bèlgica
Tel. +32 (0)2 511 38 16
Email:info@houtsiplou.be
Horari: cuina oberta de dilluns a divendres, de 12h a 14h i de 18ha 22h30; dissabtes i diumenges, de 12h a 15h i de 18h a 22h30. De 9 a 12h es serveixen esmorzars.
Preu: Hamburguesa amb amanida o patates: 15,5€; plat infantil: 8,5€; resta de plats a partir de 15€.
El restaurant disposa de trones, però no té canviadors.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .