Historium: viatge virtual a la Bruges del 1435

Bruges, Bèlgica

Estudi de Van Eyck a Historium - Foto: YouMeKids

Què en penseu d’agafar la màquina del temps i aterrar a la ciutat de Bruges a l’any 1435?

Acompanyareu a en Jacob, l’ajudant del gran pintor flamenc Jan Van Eyck, en la seva recerca del lloro perdut. I és que ha tingut la mala sort que el lloro es va escapar de la gàbia quan el va recollir al port a petició del seu mestre. No podem badar perquè el gran pintor flamenc el necessita per acabar el seu quadre “La Mare de Déu del canonge Van der Paele“.

Seguim a en Jacob pels molls fins a l’estudi del seu mestre, on topem amb el canonge Van der Paele ben adormit. Quina sort! Així tenim temps d’anar als diferents gremis per buscar ajuda. Entrem a la casa on fan els rosaris i fins i tot passem per la casa dels banys i la Borsa on es feien els negocis. La visita a l’Historium és tota una experiència per als sentits. Gràcies als decorats, els sons, les olors i les gravacions ens sentirem com si passegéssim per la Bruges medieval.

No s’han gravat imatges durant l’atracció, ja que no estava permès. El vídeo només fa referència a la zona d’experimentació del centre d’interpretació.

I si a més complementeu la visita amb el tour de realitat virtual, els nens xalaran de ple. Amb les ulleres posades, i sense moure’s de la cadira, entrareu pels canals de Bruges pujats a una barca fins el “Waterhalle”, el lloc on s’emmagatzemaven totes les mercaderies amb les que es comerciaven a la ciutat. Una sensació ben estranya!

Historium és un centre d’interpretació totalment adaptat a les famílies amb nens. A banda de la visita interactiva, trobareu una zona plena de reptes pels menuts, amb capses d’olors on haureu d’endevinar a què corresponen les fragàncies medievals, laberints o misteris per resoldre. I no patiu per l’idioma, hi ha audio-guies en 17 idiomes, entre d’ells el castellà.

Una proposta lúdica que alhora us proporciona el marc històric de l’època d’esplendor de Bruges.

Foto: YouMeKids
Foto: YouMeKids

Serveis:

Historium
Adreça: Markt 1, Brugge
Tel.+32 (0)50 270 311
e-mail: info@historium.be
Horaris: Obert tots els dies (inclosos diumenges i festius) de 10h a 18h. Un màxim de 20 persones poden entrar a l’atracció cada 4:30 minuts.
Preus: passi familiar: 37€ (2 adults i 2 nens de 3 a 12 anys); Majors de 12 anys: 13,5€; nens de 3 a 12 anys: 7,5€; nens de 0 a 2 anys: gratuït. Realitat virtual (recomanant per a nens +11 anys): 5€. Combi Historium + realitat virtual: 17€
Edat recomanada: +5 anys (Historium); +11 anys (Realitat virtual).

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*