Guia d’Excursions per a cames petites i en cotxet

Anar d’excursió amb nens ja és tota una aventura, però anar amb els més menuts de casa quan encara van en cotxet o tot just fan les seves primeres passes, pot semblar un feina impossible.

Per sort, l’editorial Piolet ha posta fil a l’agulla amb la col·lecció “12 Excursions per a cames petites i en cotxet“. De moment podeu trobar a les llibreries la guia del Garraf (2016) i la de Muntanyas de Prades (2017), tot i que cap a final d’any es preveu que surtin dos noves edicions per a que pugueu descobrir Collserola i el Montseny a pas de cotxet.

Les guies us permetran descobrir el territori amb els més petits de 0 a 6 anys. Les rutes proposades tenen una durada d’entre 500 metres i 6 km en el cas de les excursions pel Garraf, mentre que la guia de les Muntanyes de Prades proposa itineraris un pèl més llargs (d’1 km a 8 km). Les durada de les rutes oscil·len entre 20 minuts i quasi 3 hores a ritme de cotxet.

Les fitxes de les rutes inclouen una acurada descripció de com arribar al punt d’inici, així com el recorregut a seguir (amb indicacions de la durada en minuts), un mapa cartogràfic amb l’itinerari marcat, i una breu descripció de la flora de la zona i elements destacats de la ruta com ara ermites, forns de calç, barraques de pedra seca,…

La gran part de les rutes transcorren per pistes forestals o camins asfaltats. Això facilita transitar amb cotxet o fins i tot amb cadira de rodes. No és imprescindible que sigui un cotxet tot terreny, però quan més grans siguin les rodes, més fàcil i manejable serà la seva conducció per terrenys irregulars.

Us agradarà si esteu impacients per descobrir amb els més menuts de casa el territori que us envolta a pas de cotxet seguint camins antics i pistes forestals a la recerca de fauna i flora local.

El Garraf. 12 excursions per a cames petites i en cotxet

Garraf - PiuletAquesta guia permetrà als més petits descobrir les comunitats vegetals i la fauna de l’entorn del massís del Garraf i el seu patrimoni cultural. Camins sinuosos envoltats de vinyes us menaran a masos antics i, passejant i jugant entre margallons, estepes i plantes aromàtiques, escoltareu el cant dels ocells, mentre els més menuts aprendran a estimar i respectar l’entorn tot gaudint de la natura.
Rutes per la comarca del Garraf.

Autora: Neus Andreo Santisteban
ISBN: 978-84-944575-5-5
Data primera edició: 2016
Compra a Amazon

Muntanyas de Prades. 12 Excursions per a cames petites i en cotxet

Prades PiuletLes rutes seleccionades permeten conèixer el patrimoni cultural i paisatgístic de l’entorn de les muntanyes de Prades on hi ha tot tipus d’ermites, ponts medievals, fonts, salts i gorgs d’aigua, un mirador amb vistes al Pirineu, un arbre catalogat com a monumental, una roca erosionada en forma d’arc i un bosc de bolets pintats.

Rutes per les comarques de l’Alt i Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat

Autor: Iván Belarre
ISBN: 9788494619274
Data primera edició: 2017
Compra a Amazon

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 524 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*