f movies Merry Christmas Images download in hd free

Granja Cal Rei: fem de grangers entre vaques lleteres

Santa Eugènia de Berga, Osona

Alimentant als vedells de Cal Rei
Els nens i nenes poden donar un biberó als vedells durant la visita - Foto: Cal Rei

Us imagineu munyir una vaca a mà com es feia antigament? Sembla senzill, però hi ha tota una tècnica!

No patiu que a la Granja de Cal Rei, tindreu un gran mestre. L’Isidre us ensenyarà com fer-ho perquè la vaca estigui ben tranquil·la i no li faci gens de mal. I si ho feu bé, rebreu un diploma!

Descoberta del dia a dia de la granja

Però abans de convertir-vos en grangers professionals, cal conèixer de prop el dia a dia d’una granja de vaques lleteres. De la mà de l’Assumpta descobrireu què porten fent les 5 generacions de la família a Cal Rei. Cal saber com es recull l’aliment pel bestiar, què mengen les vaques en cada època de l’any i com es munyen avui en dia.

A més podreu fer un passeig fins al camp on estan les vaques embarassades. I després visitareu els vedelles, i si tenen gana els podreu donar un biberó o donar palla si són més grandets. De camí també podreu recollir ous de les gallines o anar a l’hort per collir cols o enciams. I és que la vida d’un granger no acaba mai!

Les famílies que vulguin poden ampliar la visita amb l’activitat de munyir una vaca. – Foto: Granja Cal Rei

Tast de productes locals

I com no, hi haurà una estona per tastar la llet de les vaques de Cal Rei! Us llepareu els dits amb la xocolata calenta i els melindros de l’Assumpta!
I en acabar, podreu passar per la botiga on trobareu productes de la comarca com embotits, mel, el mató casolà fet per l’Assumpta i llet a granel.

On dinar:
Podeu complementar la sortida amb un dinar de carmanyola, ja que la granja disposa d’un espai amb taules de pícnic a l’exterior i també una zona coberta pels dies més fresquets.

Més informació:
Granja Cal Rei
Mas Cal Rei, Santa Eugènia de Berga, Barcelona
Tel. 606 35 08 73 (Assumpta)
E-mail: info@granjacalrei.com
Horari: visita guiada caps de setmana i festius a les 11h (a les 10h a l’estiu)
Durant les vacances escolars es fan visites cada dia de la setmana.
Preu visita: Nens majors de 5 anys i adults: 10€; nens menors de 5 anys o carnet Super 3: gratuït; Activitat de munyir la vaca: 25€/família
Edat recomanada: + 4 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .