GR92: camí de ronda entre la Punta de l’Àliga i la Roca de l’Illot a l’Ametlla de Mar

Ametlla de Mar, Baix Ebre

Camí de ronda al GR92 de l'Ametlla de Mar - Foto: YouMeKids

Què en penseu de fer un tram del camí de ronda entre la Punta de l’Àliga i la Roca de l’Illot a l’Ametlla de Mar?

Resseguint un tram molt curt del GR92 gaudireu d’unes vistes espectaculars sobre el Mediterrani fins arribar a la cala de la Roca de l’Illot per descobrir una de les cales on els corsaris barbarescs provaven de desembarcar d’amagat dels cavallers cristians de l’orde de St. Jordi d’Alfama, fa molts anys. La roca, que forma una espècie de península, divideix dos petites platges plenes d’amagatalls.

Pel camí us sorprendran les restes d’una antiga bateria de costa on es va instal•lar un niu de metralladores durant la guerra civil.

Una excursió per gaudir del paisatge i imaginar les aventures de pirates i soldats!

Com arribar-hi:
La ruta s’inicia a la Punta de l’Àliga, a l’Ametlla de Mar. Arribareu al punt d’inici de la ruta des de la N-340 o la AP7 sortida “Ametlla de Mar”. En cas de sortir per la AP7, just en deixar l’autopista heu d’anar en direcció “El Perelló”. Passada la rotonda (amb la benzinera) heu d’agafar la primera pista asfaltada que trobeu a mà esquerra (és el Camí de l’Àliga).

En cas d’agafar la sortida “Ametlla de Mar” a la N340, heu d’anar en direcció Ametlla de Mar per la TV3025. Just abans d’arribar a la rotonda (amb l’estàtua i amb una benzinera), heu de girar a la dreta per agafar la pista asfaltada (és el Camí de l’Àliga).

El Camí de l’Àliga segueix paral•lel a l’autopista durant 4,2 km. En aquest punt es bifurca i heu de seguir pel camí de l’esquerra (Camí del Lligallo de Manra). Seguireu paral•lel a l’autopista però ara una mica a més a l’interior durant 1,2 km més fins arribar a una nova bifurcació. En aquest punt continueu per l’esquerra per creuar l’autopista i la via del tren per un pont. Passat el pont heu de seguir uns 500 metres més recte pel camí principal fins arribar al final de la urbanització Punta de l’Àliga. Podeu aparcar el cotxe davant de l’últim xalet (sempre deixant espai per les sortides dels cotxes).

En marxa:
A l’alçada del darrer xalet de la urbanització Punta de l’Àliga, davant vostre, en direcció mar, trobareu un petit corriol entre els arbustos que us portarà fins a la Punta de l’Àliga. A partir d’aquest punt heu de seguir el camí de ronda que segueix per la dreta vorejant la punta. Heu de cercar el punt de pas que es troba a la dreta i un metre per sota de la roca. De seguida, quan estigueu al camí de ronda, veureu a la dreta l’antiga bateria de costa. A partir d’aquí heu d’estar molt atents a les senyals del GR (marques blanques i vermelles) que pujant i baixant us portaran en uns 25 minuts fins a la Roca de l’Illot. Per tornar haureu de desfer el camí.

On dinar:
Tot i que no hi ha una zona de picnic, seguint el camí de ronda just passada la Roca de l’Illot (pujant unes escales que porten a un xalet), trobareu un banc de pedra que, per a una família, es pot convertir en un bon mirador per menjar un entrepà tot gaudint d’unes vistes espectaculars.

Platja de l'Estany Podrit - Foto: YouMeKids
Inici de la ruta a la platja de l'Estany Podrit - Foto. YouMeKids
Seguint les marques del GR92 a l'Ametlla de Mar - Foto: YouMeKids
Vistes des del camí de ronda GR92 - Foto: YouMeKids
Baixant cap a una cala al GR92 al tram de l'Ametlla de Mar - Foto: YouMeKids
Platja entre l'Estany Podrit i la Roca de l'Illot al GR92 - Foto: YouMeKids
Niu de metralladora a l'Ametlla de Mar - YouMeKids
Platja entre l'Estany Podrit i la Roca de l'Illot al GR92 - Foto: YouMeKids
Platja de la Roca de l'Illot - Foto: Ametlla de Mar Turisme
Platja de la Roca de l'Illot - Foto: YouMeKids

Info de la ruta:

Dades de la ruta:
Edat recomanada: +5 anys
Tipus: ruta lineal
Distància: aprox. 1,8 km (inclou anada i tornada)
Durada: 50 minuts (sense aturades, anada i tornada)
Accessibilitat: és una ruta amb uns quants desnivells molt forts. El pas de la Punta de l’Àliga al camí de ronda és complicat i per tant heu d’estar molt atents.
Recomanacions: Tot i que aneu a la platja, heu de portar molt bon calçat per caminar. Vigileu els nens en tot moment, ja que hi ha algun tram on el sender és molt estret i passa just al costat dels penya-segats.

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*