Gorg embruixat de la Malatosca a Sant Joan de les Abadesses

Sant Joan de les Abadesses, Ripollès

Què en penseu d’anar a descobrir un gorg on es reunien les bruixes?

Diu la llegenda que al gorg de la Malatosca, refugi d’éssers màgics, hi anaven sovint a trobar-se les bruixes d’aquestes contrades. En un d’aquells aplecs, les bruixes van cridar una llevadora de la vila, perquè una d’elles estava a punt de tenir una criatura i necessitaven el seu ajut. En pagament pels seus serveis, les bruixes van donar una faldada de llenties a la llevadora que, tota enrabiada pel que considerava una mala paga, va llençar les llenties riu Ter avall. Però l’endemà, quan la llevadora es va posar el davantal, va adonar-se que una llentia li havia quedat encastada… i que s’havia convertit en or! Les llenties que havia llençat eren màgiques!

En un espai màgic, trobareu un petit paradís amb un gorg fantàstic on a l’estiu us podreu banyar (tot i que l’aigua està molt freda).

Com arribar-hi:
Per arribar al punt d’inici de la ruta, haureu d’anar al poble de Sant Joan de les Abadesses i agafar la GIV5211 de Sant Joan de les Ababadesses a Ogassa. A l’alçada del Km 0 d’aquesta carretera, trobareu el Parc de l’estació i l’alberg Ruta del Ferro, punt d’inici de la ruta. Trobareu lloc per aparcar el cotxe davant de l’alberg i el restaurant del Parc de l’Estació.

En marxa:
La ruta s’inicia a l’àrea de pícnic al Parc de l’Estació. Haureu d’agafar la via verda en direcció Ogassa, deixant el camp de futbol i l’alberg Ruta del Ferro a la vostra dreta. Seguiu uns 300 metres per la via verda fins l’encreuament amb la carretera d’Ogassa. Travesseu-la i agafeu la pista (davant vostre) que ascendeix suaument per la vall de la Malatosca. Uns 200 metres més avall trobareu un encreuament on el paviment de la via està empedrat. En aquest punt, a mà dreta, trobareu un corriol que baixa cap al gorg. Trèieu el fil de bestiar i baixeu fent zig-zag fins al gorg, equipat amb una taula de pícnic. Haureu de desfer el camí per tornar al punt d’inici de la ruta.

On dinar:
El Parc de l’Estació disposa d’una àmplia zona de pícnic amb taules, una font i zona de jocs. També hi ha un restaurant-cafeteria. Al costat del gorg de la Malatosca també trobareu una taula de pícnic on fer un mos.

Restaurant Ruta del Ferro al Parc de l'Estació - Foto: YouMeKids
Àrea de pícnic al Parc de l'Estació - Foto: YouMeKids
Camp de futbol al Parc de l'Estació - Foto: YouMeKids
Sender d'accès al Gorg de la Malatosca - foto: YouMeKids
Cabana al Gorg de la Malatosca - Foto: YouMeKids
Taula de pícnic al costat del Gorg de la Malatosca - Foto: YouMeKids
Gorg de la Malatosca - foto: YouMeKids
Gorg de la Malatosca - foto: YouMeKids

Info de la ruta: 

Dades de la ruta:
Edat recomanada: +3 anys
Tipus: ruta lineal
Distància: aprox. 2 km (inclou anada i tornada)
Durada: aprox. 45 minuts (anada i tornada)
Accessibilitat: pista de terra batuda amb cert desnivell per accedir al gorg.
Recomanacions: portar aigua, gorra i protector solar.

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*