f movies Merry Christmas Images download in hd free

Gorg de Santa Margarida a Les Planes d’Hostoles

Les Planes d’Hostoles, Garrotxa

Voleu trobar el salt d’aigua més alt del riu Brugent a la Garrotxa?

El saltant de Santa Margarida es troba amagat en un racó ben màgic amb un microclima humit i verd creat pel riu Brugent. L’aigua cau d’un petit gorg de basalt per una balma natural creant un salt espectacular.

Una de les peculiaritats del Sallent de Santa Margarida és que podeu caminar per darrera de la cortina d’aigua, una sensació impressionant (tot i que no recomanem fer-ho amb nens petits).

Com arribar-hi:
Agafeu la C-17 fins a Vic, i un cop passat Vic cal agafar la C-37 en direcció a Olot. Un cop passat el túnels de Bracons continueu per la C-63 fins a la localitat de Les Planes d’Hostoles. Un cop entreu a la localitat, heu de seguir per la carretera; passareu pel costat de l’hotel Can Garay. Passat l’hotel, gireu a l’esquerre per seguir pel passeig de l’Estació. Podeu estacionar el vehicle en el mateix passeig o al costat de l’oficina de turisme on hi ha una zona d’aparcament.

En marxa:
Un cop deixeu estacionat el vehicle, seguiu les indicacions de via verda en sentit Amer que trobareu al passeig de l’Estació. Haureu d’anar en sentit a la carretera C-63. Creueu la carretera pel pas de vianants i agafeu el camí de terra que surt del costat del bar restaurant La Caseta. Arribareu a una passarel·la amb baranes de fusta. Creueu la passarel·la i continueu pel camí de terra (via verda).

Passareu per sota de dos ponts i abans d’arribar a una passarel·la amb baranes de fusta, hi ha un sender a l’esquerra senyalitzat com “Gorg de Santa Margarida”. Agafeu aquest sender que transcorre per una zona boscosa.

Més endavant el sender divideix en dos: agafeu el sender de la dreta. Continueu per aquest nou sender i més endavant creuareu per les pedres d’una riera que és possible que no porti aigua.

Cap el final de la ruta arribareu a la part més complicada pels més petits; el sender baixa entre grans pedres, hi ha llocs on han col·locat baranes de fusta. Ajudeu els més petits a baixar fins que trobareu el riu Brugent de cara. Continueu cap a l’esquerre seguint el riu i al cap de pocs metres arribareu al gorg de Santa Margarida.

La tornada és pel mateix lloc per on heu vingut.

On dinar:
A pocs metres trobareu l’àrea de pícnic La Parada del Jonquer a les Planes d’Hostoles, una zona recreativa fabulosa amb gronxadors,  zona per fer gimnàstica, taules, lavabos, una font i un porxo per fer el pícnic en dies plujosos. Aquesta zona de pícnic es troba en la via verda.

Tram de la Vía verda que porta cap al Salt de Santa Margarida - Foto: Rutes a peu
Camí d’accés cap al Sallent de Santa Margarida - Foto: Rutes a peu
El Riu Brugent - Foto: Rutes a peu
Salt de Santa Margarida - foto: Rutes a peu

Info de la ruta:

Dades de la ruta:
Edat recomanada: +4 anys
Durada: aprox. 1,5h (anada i tornada)
Distància: aprox. 2 km (inclou anada i tornada)
Desnivell: 50m (pujada), -50m (baixada)
Recomanacions: S’ha de portar suficient aigua per tota la ruta, no hi ha cap font d’aigua.
Si voleu anar sota la cascada es pot fer saltant grans pedres del riu i un cop creuat seguir un estret sender que us portarà fins a la part del darrera del salt. No recomanem fer-ho amb nens petits.

Sobre Carol Blasco 10 Articles
Apassionada de la natura del nostre país. M'encanta sortir en família a descobrir nous indrets. Amb la meva parella Iván, porto la pàgina “Rutes a peu” .