Girona amb nens: circuits d’orientació

Girona, Gironès

Circuit d'orientació Barri Vell de Girona - Foto: Mare de 3

Sabíeu que a Girona hi ha un pont que porta el mateix nom que la torre Eiffel? O que l’antic seminari diocesà va ser una presó?

A Girona s’han empescat una activitat per als petits de casa on mitjançant circuits d’orientació (a peu on en BTT) es pot visitar la ciutat i els seus voltants de manera lúdica. Una solució creativa per convertir la descoberta de la ciutat en una aventura.

orientacio_barrivell_acc
Foto: Ajuntament de Girona

Hi ha tres circuits al voltant del centre de Girona. L’itinerari del Barri Vell ens porta a descobrir els racons més amagats i desconeguts de la ciutat. A més aquest circuit té una versió accessible de la ruta si aneu amb cotxet o amb cadira de rodes. El circuit dels quatre rius us portarà a resseguir el rius que travessen la ciutat (Ter, Onyar, Güell i Galligants); el circuit del Calvari us conduirà per un paratge natural gaudint de paisatges forestals, agrícoles i boscos de ribera fins arribar a l’ ermita del Calvari.

Pels que voleu anar en bicicleta, hi ha dos opcions. El circuit dels hortets de Santa Eugènia compartit entre Girona i Salt, us permetrà conèixer l’espai agrícola de les Hortes de Santa Eugènia i l’espai natural de les Deveses de Salt tot seguint la ribera del Ter. El circuit de Sant Daniel us conduirà per un paratge natural per gaudir de l’encant natural de la vall de Sant Daniel.

Nosaltres anàvem a peu, així que estàvem decidits a trobar totes les pistes i valises al Barri Vell de Girona. Vam sortir amb un mapa en mà des de l’oficina de turisme de la Rambla de la Llibertat. Els nens emocionats, corrent amunt i avall, llegien les pistes i interpretaven el planell de la ciutat. Cada valisa té el seu codi QR amb explicació inclosa. I així, de la mà dels nens es visiten els racons amb més encant del nucli històric de Girona d’una manera molt entretinguda i divertida. I és que la ruta no deixa cap racó, ni cap curiositat per descobrir.

I si trobeu totes les valises i les apunteu al fulletó lliurat a l’oficina de turisme, tindreu una recompensa. Una activitat fantàstica per descobrir la ciutat amb nens.

Circuit d'orientació Barri Vell de Girona - Foto: Mare de 3
Circuit d’orientació Barri Vell de Girona – Foto: Mare de 3

Serveis:

Descobriu Girona. Circuits d’orientació 
Oficina de Turisme, Rambla de la Llibertat, 1, Girona
Tel.. 972 01 00 01
E-mail: orientació@ajgirona.cat
Horaris: l’activitat es pot fer tot l’any descarregant els fulletons des del web. També podeu trobar els fulletons a l’Oficina de Turisme de la ciutat oberta de l’1 d’abril al 31 d’octubre de dilluns a divendres, de 9 a 20h ; dissabtes, de 9 a 14h i de 16 a 20h ; Diumenges i festius, de 9 a 14h. De l’1 de novembre al 30 de març de dilluns a divendres, de 9 a 19h ; Dissabtes, de 9 a 14h i de 15 a 19h ; Diumenges i festius, de 9 a 14h. Tancat el 25 i 26 de desembre i l’1 i el 6 de gener.
Preu: Gratuït
Edat recomanada: +6 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Montse Zaragoza 22 Articles
Sóc la Montse, educadora social, psicopedagoga, mare de tres fills i creadora del blog “Marede3” . M'agrada llegir, no parar d'aprendre i desaprendre amb la meva canalla, passejar, fer excursions, el ganxet, la mitja, les NNTT, veure que la teoria i la pràctica no es donen la mà i que tot està per descobrir.
Contacte: Website

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*