El fred no pot amb els YouMeKiders valents!

Kedada tardor 2016 - Bosc de Poblet

Taller de prehistòria a la cova de l'Espluga de Francolí - foto. YouMeKids

Primer dia de fred… fred del bo! Sembla que la tardor ha arribat bufant un aire glaçat. Però això no ha espantat la cinquantena de YouMeKiders que han omplert l’aparcament de l’àrea de lleure de Castellfollit per anar a caçar bolets pintats. La Kedada de tardor dels YouMeKiders promet!

Després del primer recompte ens posem en marxa. De seguida entrem en calor, perquè la pujada no es fa esperar. Amb un petit esforç arribem al primer bolet pintat. És un Peu de Rata. Des d’abans d’arribar ja es senten crits dels petits: “ja el veig…ja el veig”. D’un en un fan parada al bloc de fusta des d’on hi ha la millor perspectiva del bolet. Les càmeres no paren de fer fotos! Xino-xano anem pujant per veure la farinera borda. Allà els més observadors troben la calavera pintada a l’arbre que ens recorda que aquest bolet és verinós!

El sender continua pujant. A mig camí fem una paradeta per beure aigua i agafar forces. Amb les piles carregades, anem pels quatre bolets que ens falten. Quan arribem a l’ou de reig, un dels bolets amb més alt valor culinari, els “oohhs” i “aahhs” s’intensifiquen. Quin bolet més vistós!

A partir d’aquest punt, iniciem el camí de tornada per la pista. Ara fa baixada i tots anem més lleugers. Topem amb el fredolic i l’apagallums. Acabem el cicle amb un clàssic: el rovelló. A tots fem parada amb sessió de fotos obligatòria. I és que la ruta té molt d’encant!

Arribem a l’àrea de pícnic amb gana i busquem un raconet amb sol per dinar. Els nens mengen a tota velocitat per poder pujar als gronxadors, el tobogan i la ruleta on poden girar fins a la sacietat (si el mareig no els atura abans!). Quan els adults comencem a convertir-nos en petits glaçons, decidim anar a l’Espluga de Francolí a fer un cafetó ben calent, abans d’agafar la màquina del temps i aterrar a la prehistòria.

A la Cova de l’Espluga aprenem un munt de coses. Sabíeu que els homes prehistòrics ja feien servir mapes? No tenien google maps, però si unes pedres on dibuixaven la ubicació dels seus campaments. També descobrim quines eines feien servir per caçar i posem en pràctica l’art rupestre. I finalment, entre tots muntem una cabana nòmada.

Potser hem passat una mica de fred, però ens ho hem passat en gran.

Gràcies a tots i totes per haver-nos acompanyat!

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

3 Comentaris El fred no pot amb els YouMeKiders valents!

  1. Moltes gràcies per tot! Ha estat genial. A la pròxima si podem segur que repetim. I la cova que hem visitat genial també. Ens veiem!

  2. Espectacular la sortida. Tant nens com pares vam passar un dia espectacular. Enhorabona a l’organització.

  3. Muchas gracias! Estuvo muy bien a pesar del frío, je, je. Esperemos que nos podamos apuntar a otra actividad, mis hijos se lo pasaron muy bien.

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*