Fitxes i jocs de repàs per a nens

Us proposem 10 recursos online amb jocs i fitxes per a que els nens facin repàs.

Amb aquests recursos els vostres fills i filles podran repassar d’una manera més amena les mates, la llengua i la lectura i no perdran la pràctica durant l’estiu.

1Joc de lletres i números
+3 anys (anglès, alemany, francès i castellà)

Si teniu nens que tot just acaben de començar l’escola i busqueu jocs senzills per repassar els coneixements que van adquirint, doneu un cop d’ull a portal LiteracyCenter.net. Trobareu un recurs interactiu que permet als nens reconèixer els colors, els números, les figures geomètriques i l’alfabet en anglès, alemany, francès i castellà. Cada temàtica té uns nivells de dificultat que va des del simple reconeixement fins a la comparació i associació de paraules, així com la lectura inicial i la construcció de formes i lletres. En funció de l’activitat que trieu, els nens hauran de participar d’una forma passiva o més activa.

2Calculus: joc de càlcul ràpid
+5 anys (castellà)

Si no voleu que els nens perdin l’agilitat del càlcul mental per falta de pràctica durant les vacances, feu servir el  “Calculus“. Podran recuperar la forma intentant batre el seu propi record en fer operacions bàsiques de sumes, restes, multiplicacions i divisions.

+3 anysPracticar les mates jugant
+6 anys (català)

Si busqueu jocs d’ordinador per a que el càlcul mental es converteixi en un repte i un joc pels vostres fills, doneu un cop d’ull a la sèrie de jocs que proposa el portal genmagic.org. Trobareu 43 exercicis diferents en castellà i català per repassar les sumes, restes, divisions i multiplicacions d’una forma molt dinàmica.

+4 anysUsa el coco: repàs de mates
+7 anys (castellà)

Si voleu donar una opció divertida als vostres nens de repassar les matemàtiques, no dubteu en fer servir el portal “Usa el Coco”. Trobareu problemes, endevinalles, criptogrames, activitats de raonament, i molt més. Més de 500 activitats matemàtiques per fer treballar el “coco”!

+5Excercicis de càlcul amb l’ordinador
+6 anys (castellà)

Si els vostres fills i filles necessiten repassar les operacions bàsiques de càlcul com ara sumes, restes, multiplicacions i divisions, el portal “d’Operaciones interactivas” pot ser una bona eina. Proposa una sèrie d’exercicis clàssics però a l’ordinador. Això segurament farà que les matemàtiques siguin més atractives pels nens.

+6Fitxes de repàs de llengua i mates
+3 anys (castellà)

El Departament d’educació de Castella i Lleó disposa d’un portal interessant per a nens d’educació infantil i primària. Hi ha jocs i passatemps per repassar les lletres, les matemàtiques i moltes més coses. Destaca el recull de fitxes molt ben elaborades per treballar els números, les lletres, la grafomotricitat, els conceptes, la construcció i la percepció visual amb els nens d’infantil. S’ha de baixar el fitxer comprimit per poder obrir els documents en pdf.

7Jocs de mates, ciència i llengua a l’ordinador
+6 anys (castellà)

Si busqueu una alternativa a les fitxes de repàs per imprimir, doneu un cop d’ull al portal que ha creat la junta de Castilla i Lleó per als nens de primària. Trobareu un munt de jocs per repassar restes, sumes, multiplicacions i divisions, a més de temes relacionats amb la llengua i el medi catalogats per nivells de dificultat.  Presentat d’una manera molt atractiva, de ben segur que els nens gaudiran més amb el repàs.

8THATQUIZ: mates, ciències i geografia per l’ordinador
+ 6 anys (castellà, anglès)

Vols posar a prova les habilitats en matemàtiques, ciències i geografia dels teus fills? Thatquiz.org ofereix una àmplia gamma de proves i exàmens gratuïts perquè els alumnes del cicle de primària i secundària repassin les assignatures amb exercicis de nivells variables. Cada prova es corregeix i així es valora l’aprenentatge de cada persona que el realitza. A més les proves disposen d’un cronòmetre, el que pot ser un incentiu per als nens a l’hora del millorar el seu rècord de càlcul mental.

9Crea la teva fitxa de lectoescriptura
+3 anys (català, castellà, anglès, francès i gallec)

Si encara no heu trobat la fitxa de lectoescriptura adient per als vostres fills i filles, us proposem un portal on les podeu crear vosaltres mateixos. És molt senzill. Podeu escollir 3 models de plantilles i només heu d’incloure un enunciat i posar el text que voleu que els vostres fills llegeixin o copiïn.  Una manera molt senzilla de crear una fitxa amb la lletra lligada perfecta!

10Crea la teva fitxa de càlcul
+6 anys (anglès)

Si els vostres fills i filles necessiten repassar les operacions bàsiques de càlcul com ara sumes, restes, multiplicacions i divisions, podreu crear les vostres pròpies fitxes amb exercicis per imprimir segons les necessitats dels nens a l’apartat de matemàtiques de Kokolikoko.

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*