De l’ermita de Sant Joan del Codolar fins a Albarca a peu amb nens

Cornudella de Montsant, Priorat

GR174 entre Sant Joan de Codolar i Albarca
GR 174 entre l'ermita de Sant Joan de Codolar i Albarca - foto: YouMeKids

Excursió per seguir les passes dels monjos Cartoixans gaudint del paisatge del Priorat entre Sant Joan del Codolar i Albarca

Què en penseu d’agafar el GR174 i seguir un tram del antic camí que feien servir els Cartoixans per anar d’Escaladei a Albarca?

Us proposem sortir des de l’ermita de Sant Joan del Codolar, a Cornudella de Montsant per anar a Albarca, un petit poblet quasi abandonat que conserva tot l’encant d’antuvi.  De camí tindreu unes vistes immillorables sobre el pantà de Siurana i el Montsant.

Vistes des del GR174 entre Sant Joan de Codolar i albarca
Vistes des del GR174 – Foto: YouMeKids

Però abans de sortir, aprofiteu per visitar l’ermita de Sant Joan, ja que encara avui dia hi viu una ermitana, la qual cosa fa possible que sigui la única ermita de la comarca que pugui ser visitada habitualment. Sabíeu que l’ermita, construïda pels monjos cartoixans a finals del segle XV, rep el nom de Codolar per les grans roques o ‘còdols’ que l’envolten?

Aquesta ruta és ideal si teniu petits fotògrafs a casa ja que les panoràmiques sobre el paisatge del Priorat són impressionants.

En finalitzar la ruta, aprofiteu per visitar la Cartoixa d’Escaladei. Gràcies al joc de pistes, la canalla podrà descobrir d’una forma lúdica  com era el dia a dia d’un ermità.

Ermita de Sant Joan del Codolar
Ermita de Sant Joan de Codolar – Foto: YouMeKids

Com arribar-hi:

Per arribar a l’ermita de Sant Joan del Codolar, punt d’inici de la ruta, heu d’arribar a Cornudella de Montsant per la C242. En sortir del poble, en direcció Ulldemolins i Siurana, heu d’agafar un camí asfaltat que puja a l’esquerra cap a l’ermita de Sant Joan. Heu de seguir el camí asfaltat. Passat aproximadament 1 km, arribareu a una bifurcació. Agafeu el camí de l’esquerra, que us portarà directes a Sant Joan de Codolar. Trobareu una zona d’aparcament per deixar el cotxe.

Albarca
El poble d’Albarca – Foto: YouMeKids

En marxa:

La ruta a peu s’inicia des de l’àrea de pícnic que trobareu darrera de la casa de l’ermitana (encara habitada) a la banda dreta. En arribar al pal indicador heu d’agafar la direcció Albarca (cap a la dreta).  El camí ressegueix el grau gran de la cinglera de Sant Joan. Heu de seguir sempre el camí principal, sense agafar cap desviament. A 2 km de l’ermita de Sant Joan del Codolar arribareu a una gran esplanada amb un nou pal indicador. Heu de continuar recte en direcció Albarca. Arribareu a Albarca en aproximadament 1,5 hores. Heu de desfer el camí per tornar a l’ermita de Sant Joan del Codolar.

On dinar:

L’ermita de Sant Joan del Codolar disposa d’una àrea de pícnic amb taules i bancs de pedra, barbacoes, serveis i una font d’aigua.

Àrea de pícnic de Sant Joan de codolar
Àrea de pícnic de Sant Joan de Codolar – Foto: YouMeKids

Info de la ruta:

Detalls de la ruta:
Durada: aprox. 3,5 hores (anada i tornada sense aturades)
Distància:  7,2 km (anada i tornada)
Accessibilitat: és un camí amb poc desnivell. Hi ha llocs on el camí és molt estret.
Recomanacions: No hi ha ombra durant la ruta, per això es recomana no fer la ruta a l’estiu. En aquesta estació, es pot començar a bona hora del matí o emprendre-la a partir de mitja tarda.
Edat recomanada: +6 anys.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*