Endevinalles en català per a nens (+5)

Per als nens jugar és una necessitat. Per què no aprofitar aquest moment al màxim introduint jocs didàctics com endevinalles i enigmes?

D’una forma divertida els nens poden entrenar la memòria, aprendre a relacionar conceptes, treballar la llengua i el coneixement del medi social i natural, o practicar matemàtiques gràcies a aquestes composicions curtes que posen a prova l’enginy i el vocabulari. Tenint en compte que tot aprenentatge que adquirim jugant queda fixat en la memòria de manera significativa, val la pena fer servir aquest recurs tan senzill.

Us proposem quatre portals on trobareu endevinalles per jugar amb la canalla:

1M’endevines? (5 a 10 anys)
El joc consta de 4 blocs de 10 endevinalles agrupats per graus de dificultat. Els dos primers nivells estan en lletra de pal i els dos següents en lletra d’impremta adaptant-se així a la capacitat lectora dels nens a partir de P5. A més, el joc té en compte l’ortografia natural dels nens a l’hora de validar el resultat de l’endevinalla per tal de no desanimar als més petits.

Durant tot el joc anireu acompanyats de la mona Ramona, qui us donarà pistes per ajudar-vos si aneu molt perduts.

Ves-hi (Només funciona des de l’ordinador).

2Endevinalles Gretel (+7 anys)
És un recurs creat pel grup de Recerca de LIJ i educació literària de la UAB. Trobareu una gran base de dades d’endevinalles ordenades per temàtica (món humà, natura, costums, jocs i fins i tot hi ha un apartat d’endevinalles aritmètiques), d’on treure els refranys que podeu exposar als vostres fills i filles.

Ves-hi.

+3 anysEndevina (+5 anys)
Es tracta d’un portal on trobareu 171 endevinalles classificades per nivells de dificultat i temàtiques. Haureu d’endevinar animals, peces de roba, aliments i moltes coses més.

Ves-hi (Només funciona des de l’ordinador).

+4 anysEndevinalles (+5 anys)
És un portal on trobareu 150 endevinalles relacionades amb el menjar, la roba, el transport… A més d’un munt d’enganyifes proposades pels nens.

Ves-hi.


També us pot interessar: Cinc llibres d’endevinalles per a nens entre 3 i 10 anys


Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*