f movies Merry Christmas Images download in hd free

Els secrets del bon iogurt de La Fageda

Granja La Fageda a Santa Pau

Sala de munyir a la Fageda - Foto: YouMeKids

Sabíeu que les vaques que escolten música simfònica produeixen més llet? Aquesta és una de les moltes curiositats que descobrireu a la granja La Fageda.

Al bell mig de la reserva natural de la Fageda d’en Jordà, a la Garrotxa, tindreu l’oportunitat d’apropar-vos en família als secrets de l’elaboració d’un bon iogurt. De la mà d’un guia us passejareu per la sala de munyir, els estables on es troben els vedells i la sala de part de La Fageda. Si us descuideu, sentireu en pròpia pell que la llengua del vedell és molt aspra, i és que així poden arrencar més fàcilment els aliments, ja que no tenen dents superiors.

Acompanyats per la música de Vivaldi arribareu a la sala de producció dels iogurts. I és que la música relaxa les vaques i per tant poden produir fins un 7,5% més de llet. Des de darrera d’una gran finestra veureu com es preparen i s’envasen els milers de iogurts que surten cada dia per la porta. I si us ha entrat gana, no patiu, que la visita acaba al menjador, on podreu tastar uns quants iogurts, gelats i melmelades. N’hi ha per tots els gustos.

Finalment descobrireu que el gran secret d’aquest iogurt tan cremós de la Fageda està en el benestar de la seva gent. La Fundació la Fageda ocupa majoritàriament a persones amb discapacitats diverses, ajudant-los a integrar-se en la societat a través d’una feina remunerada i proporcionant-los un lloc més valorat en la societat.

A més d’apropar-vos al món de l’elaboració dels iogurts, tindreu l’oportunitat de descobrir una iniciativa social exemplar a Catalunya. I pels nens més actius de 3 a 8 anys, a més de la visita tradicional, hi ha l’opció de donar un cop de mà als grangers de La Fageda tots els dissabtes a les 15h prèvia reserva.

La Fageda © YouMeKids
Vadells a la Fageda © YouMeKids
Sala de munyir a La Fageda © YouMeKids
Sala de munyir a La Fageda © YouMeKids
Sala de tasts a La Fageda © YouMeKids
Jardins a La Fageda © YouMeKids
Horts a La Fageda © YouMeKids
Parc infantil a La Fageda © YouMeKids

Més informació:
La Fageda
Mas Els Casals, s/n, Santa Pau
Tel. 972 68 10 10
Horari: caps de setmana i festius de 9h a 15h prèvia reserva. Activitat de Petits Grangers dissabtes a les 15h.
Durant les vacances escolars, obert cada dia.
Preu: Adults: 4,5€; nens de 7 a 18 anys: 2€; menors de 7 anys: gratuït.
Edat recomanada: + 4 anys

Serveis: 

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .