Els Gorgs de la Febró

La Febró, Baix Camp

Els Gorgs de la Febró - Foto: YouMeKids

Si us agraden les rutes amb un destí espectacular, de ben segur que l’itinerari cap als Gorgs de la Febró no us decebrà.

Resseguint una pista forestal, creuarem el riu, un afluent del Siurana, saltant de pedra en pedra fins endinsar-nos en un bosc molt frondós. Al final del camí arribem a un tram del riu amb cascades, salts d’aigua i piscines on podreu banyar-vos a gust. Els bassals, creats per l’erosió dels saltants d’aigua, són en alguns trams bastant profunds i lloc escollit per empreses turístiques per fer barranquisme. Així que de tant en tant, sentireu crits d’emoció d’aquells que salten per gaudir d’emocions fortes.

Una excursió per gaudir de l’aigua al mig del bosc.

Com arribar-hi:
El punt de partida de la ruta està ubicat entre el km 25 i 26 de la carretera T704 entre Vilaplana i la Febró. Just passat el desviament de Mas dels Frares, trobareu a l’esquerra en direcció a la Febró una pista forestal que fa una forta baixada (està marcada amb un pal indicador de GR direcció Arbolí).

Podeu aparcar el cotxe uns metres més enllà, on la pista és més ampla.

En marxa:
Des d’on heu deixat el cotxe a la pista,heu de continuar a peu seguint les marques blanques i vermelles del GR en direcció Arbolí. En arribar a un primer trencall de pistes, aneu cap a l’esquerra en direcció Arbolí. Continueu per la pista principal fins arribar a un revolt on de nou haureu d’anar cap a l’esquerra en direcció Arbolí. En arribar al final de la pista, haureu de seguir les marques blanques i vermelles que us porten per un estret corriol a l’esquerra per creuar el riu. A partir d’aquest punt entreu en una zona de bosc molt frondosa i el camí és estret. En mitja hora des del punt de partida, haureu arribat al primer toll d’aigua.

Si porteu nens més grans i voleu nedar una mica, trobareu un toll amb força fondària (si més no a la primavera, si ha plogut) si continueu pel GR. Des del primer toll heu de seguir el sender per l’esquerra. Seguiu el sender fins arribar a un trencall. En aquest punt deixeu el GR i seguiu un tros més cap a la dreta fins arribar al toll.

Si porteu nens més petits us recomanem quedar-vos a la zona del primer toll. Podreu arribar a tolls més petits resseguint el riu. Per arribar-hi heu de baixar per les roques per la dreta des de la terrassa amb la barana de fusta. Haureu d’ajudar als nens a baixar.

Just al costat d’un petit corriol que puja (marcat amb marques grogues i blaves), heu de girar a l’esquerra. Baixareu per la llera del riu uns 15 metres fins arribar a uns tolls menys profunds.

Per tornar al punt d’inici, haureu de desfer el camí.

On dinar:
Podeu fer un pícnic, dinar un plat combinat o entrepà al refugi de la Mussara a pocs quilòmetres (el km 21 i 22 de la T704 entre Vilaplana i Prades). Hi ha una àrea amb bancs, zona d’acampada i oferta de plats casolans.

Seguint el GR direcció Arbolí - Foto: YouMeKids
Indicadors pel camí dels Gorgs de la Febró - Foto: YouMeKids
Pista cap els gorgs de la Febró - Foto: YouMeKids
Baixades amb cert desnivell per la pista que porta als Gorgs de la Febró - Foto: YouMeKids
Creuant el riu - Foto: YouMeKids
Pas pel bosc - Foto: YouMeKids
Gorgs de la Febró - Foto: YouMeKids
Gorgs de la Febró - Foto: YouMeKids
Gorgs de la Febró - Foto: YouMeKids

Info de la ruta:

Dades de la ruta:
Edat recomanada: +4 anys
Durada: aprox. 1h10 (sense aturades, inclou anada i tornada)
Distància: aprox. 4 km (inclou anada i tornada)
Desnivell: : gran part de l’itinerari passa per una pista forestal que fa baixada d’anada, però que de tornada és una bona pujada.
Recomanacions: Hi ha poca ombra en el tram de la pista forestal, per això es recomana fer l’itinerari durant les hores de menys sol. Porteu prou aigua, ja que no trobareu cap font durant la ruta i l’aigua dels tolls no és potable. Aneu amb cura als tolls, ja que hi ha moltes roques i la fondària varia depenent de les pluges.

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*