f movies Merry Christmas Images download in hd free

Ecorail: pedalant sobre rails al Bages

Callús, Bages

Ecorail - Foto: Mancomunitat del Cardener

Us imagineu pedalar sobre una via de tren?

Els diumenges, els trens de càrrega que segueixen la línia del transport de la sal s’aturen per deixar pas a unes plataformes on hi ha dues bicicletes subjectes: Ecorail del Cardener.

Amb l’impuls dels pedals podreu recórrer els 7 quilòmetres que separen Callús del Mas de Sant Iscle, gaudint del Pla de Bages des d’una altra perspectiva. La família d’en Javier va acceptar el repte aventurer i ens explica la seva experiència al damunt d’aquestes bicicletes tan curioses.

Ecorail cardener ymkSom un pare tranquil, una mare inquieta, un fill de 12 anys apassionat per les noves tecnologies i un petit entusiasta de les diferents expressions de la vida. Gaudim amb les petites coses. El nostre tarannà de família és aventurer de mena. Sempre hem fet coses arriscades i divertides alhora. Ara els nens s’estan fent grans i costa una mica més sortir de casa, però sempre que podem consensuem nous plans per explorar aquest meravellós territori que tenim al nostre abast.

La nostra experiència familiar a l’Ecorail del Cardener ha sigut fantàstica. Una manera diferent de descobrir el territori del Pla del Bages.

El paisatge és esplèndid i ple de colors. Depenent de l’època de l’any canvia del verd intens primaverenc al groc de la tardor. El terra vermellós, les canyes cercant l´aigua, els conreus, les muntanyes suaus i les petites masies… la bellesa del Pla de Bages a cop de pedal!

Els nens es van entusiasmar de seguida amb aquest innovador mitjà de transport. Les bicicletes són lleugeres i s’adapten al ritme de cadascú, ja que podem regular la velocitat, sempre mirant de no quedar-nos despenjats del grup. Els petits de casa i les persones amb mobilitat reduïda poden gaudir sense esforç de les panoràmiques pujats al Trenpat, un trenet petit a motor. Els nens amb una alçada de més de 1,4 m tenen les places de davant reservades per a ells, perquè s’adapten millor a la seva altura.

La ruta ens porta molt a prop del Santuari de Joncadella, església dedicada a la patrona del Bages, el poble de Sant Martí de Torroella i la Masia Les Torres fins arribar al Mas de Sant Iscle molt a prop del Parc de la Séquia. Abans de fer la tornada es pot passejar per la vora del canal medieval que arriba fins al Parc de l’Agulla, on trobarem una gran zona verda amb jocs infantils al costat d’un llac artificial.

Una manera ben diferent de fer cicloturisme i passar un matí diferent fent esport.

On menjar:
A pocs metres de l’església romànica de Sant Iscle trobareu una petita àrea de pícnic amb una font. També podeu trobar un food truck amb una terrassa meravellosa amb vista a les vinyes.

ecorail-callus

Serveis:

Més informació:
Ecorail del Cardener
Carrer Prolongació Dupont, Callús
Tel. 938 767 812
E-mail: ecorail@mintercar.org
Horaris: Diumenges i festius. De mitjans d’abril a setembre a les 10:00. D’octubre al Pont de la Puríssima de desembre a les 11:00. Les dates poden variar en funció de la meterologia.
Preus: Majors de 10 anys (trenpat i ciclorail): 12€ , entre 6 i 10 anys (trenpat i ciclorail): 9€ , entre 3 i 5 anys (trenpat): 5€ i menors de 3 anys (trenpat): gratuït.
Durada aproximada activitat: 2h 30′
Observacions: Cal inscripció prèvia (fer reserva), ja que hi ha 34 places (16 places al ciclorail i 18 places al trenet). Alçada mínima Ciclorail: 1,4m

"En castellà: Castellà"

Sobre Aventurers 10 Articles
Famílies intrèpides i aventureres que han acceptat el “Repte Aventurer”. El repte envia a la família guanyadora a descobrir el territori per nosaltres.
Contacte: YouTube

1 Comentari de Ecorail: pedalant sobre rails al Bages

Comments are closed.