Dibuixa, pinta i estampa com els grans artistes (+8)

Foto: Pati de llibres

Tot artista aprèn fixant-se en les obres dels altres, agafant una mica de cadascun per crear el seu propi art i personalitat. Aquest llibre vol oferir als nens la possibilitat de conèixer i jugar amb els diferents estils de divuit grans artistes del segle XX.

Què en penseu de crear obres a l’estil Miró a partir del dibuix automàtic? O utilitzem la tècnica del rascat per entendre la obra de Paul Klee? I si experimentem amb taques de tinta igual que Andy Warhol?

Tot i que no hi ha cap índex, l’estructura del llibre és ben clara. Cada artista es presenta amb un retrat i un breu text on es parla de la seva tècnica més destacada, sempre amb paraules clares i amb un llenguatge que els nens poden entendre. A partir d’aquí es proposen una sèrie de jocs i exercicis per a que els infants experimentin i descobreixin per si mateixos quin és el “truc” darrera de l’obra dels diferents artistes. Més que un llibre és un quadern d’activitats amb un estil informal i expressiu que convida als infants a dibuixar, pintar,  estampar i retallar.

Cal destacar que el llibre no es queda només en l’àmbit de la pintura. També trobem l’art tribal de Jivya Soma Mashe, els fotomuntatges de Hannah Höch o els dissenys de vestuari de Sonia Delaunay, oferint així als infants un ventall ampli per explorar la seva creativitat.

Les darrers pàgines del llibre estan dedicades a les biografies dels divuit artistes, un plus adreçat a tots aquells nens curiosos.

dibuixa-pinta-estampa-artistes-cocobooks-portadaUs agradarà si busqueu un llibre per inspirar petits artistes en potencia. No només us apropa a l’estil dels grans artistes, sinó que també ofereix les pautes per aplicar les seves tècniques en les vostres creacions. Una petita empenta per després deixar volar la imaginació!

Autor: Marion Deuchars
Editorial: Coco Books
Pàgines: 240
ISBN: 978-84-943166-5-4
Any de publicació: 2014
Idioma: català, castellà
Edat recomanada: +8 anys

Compra a Amazon

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*