La desembocadura de l’Ebre pel GR99 amb nens

Deltebre, Baix Ebre

Vistes sobre la desembocadura de l'Ebre des de la torre "Zigurat" a Deltebre - Foto: YouMeKids

L’aigua sempre ha tingut una gran força d’atracció pels nens. Imagineu poder ensenyar-los com el riu es “transforma” en mar?

Des de la gran torre del “Zigurat”, les vistes sobre la desembocadura del riu Ebre són fantàstiques. Aquesta espectacular plataforma de fusta ens permet dominar l’horitzó amb excepcionals vistes sobre el riu, l’illa de Sant Antoni, l’illa de Buda i el Garxal. I, amb paciència, fins i tot es poden veure els ocells més estranys, que crien i nien a les dunes dels voltants. Des dels observatoris podreu veure, entre d’altres, ànecs, gavines i flamencs. I pels amants de la pesca esportiva, trobareu un lloc idoni per passar unes quantes hores al costat de la canya.

Aprofiteu per explicar als nens que aquest camí de gran recorregut (GR) creua tota Espanya fins la desembocadura al Delta de l’Ebre. I és que esteu al darrer tram del GR 99 que inicia el seu recorregut a Cantàbria, on neix l’Ebre.

Un itinerari per gaudir de l’aigua sense mullar-se!

GR99 a l'alçada de la desembocadura de l'Ebre - Foto: YouMeKids
GR99 a l’alçada de la desembocadura de l’Ebre – Foto: YouMeKids

Com arribar-hi:

Arribareu a la zona d’aparcament des d’on s’inicia la ruta per la T340 en direcció Riumar. Entre el km 18 i 19 haureu d’agafar la segona sortida de la rotonda en direcció Riumar-Port de l’Ebre. Arribareu a una segona rotonda, on haureu d’agafar la primera sortida a la dreta, en direcció “desembocadura riu Ebre i Càmping l’Aube”. Seguiu les indicacions cap al càmping l’Aube. Just passat el càmping, trobareu una zona d’aparcament. Podeu deixar el cotxe aquí.

Mirador de l'Ebre - Foto: YouMeKids
Mirador – Foto: YouMeKids

En marxa:

Per iniciar la ruta haureu de tornar en direcció del càmping l’Aube. A l’altre banda del carrer, trobareu una passarel•la de fusta amb una senyal de GR 99.

Si aneu a peu, seguiu la passarel•la de fusta fins arribar a un passeig a la vora del riu. En aquest punt sempre trobareu algunes canyes a l’espera d’agafar un peix.  Si aneu en bicicleta heu d’iniciar la ruta al carril bici que trobareu davant de l’aparcament. Tot passejant o pedalejant passareu per un primer mirador el “Zigurat”, unes quantes obres d’art i una gran torre de fusta que delimita el final del passeig. Si pugeu a la torre tindreu unes bones panoràmiques sobre la desembocadura de l’Ebre. Continuarem la ruta, agafant el camí de terra que surt a l’esquerra, darrera de la torre, en direcció a un far de color groc, el Far del Garxal. Entrareu en la zona de dunes del parc natural del Delta de l’Ebre, vorejant la llacuna del Graxal. Aprofiteu per descansar una estona en els dos observatoris d’ocells que trobareu pel camí. Des d’aquí teniu unes bones vistes sobre la llacuna. En arribar al segon observatori heu de seguir la passarel•la de fusta en direcció contrària a l’observatori. Heu d’agafar el camí de terra que surt a l’esquerra, en direcció a l’aparcament. Aquest camí és més ample i de tant en tant passen cotxes. Resseguint aquest camí arribareu sense cap dificultat a l’aparcament on heu iniciat la ruta.

Mirador del Garxal - Foto: YouMeKids
Mirador del Garxal – Foto: YouMeKids

Info de la ruta:

Detalls de la ruta:
Distància: aprox. 3 km.
Durada: a peu 1h; en bici 30 minuts (sense aturades)
Accessibilitat: és una ruta sense cap desnivell, però cal estar
atents als vents habituals a la zona. Es pot accedir amb cotxets i cadires de rodes. El tram que passa pel parc natural és una pista de sorra dura.
Recomanacions: porteu prismàtics per veure els ocells. Si porteu gossos, han d’anar lligats.
Edat recomanada: +2 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*