Descobrim Pau Casals de la mà de la minyona Marieta

Sant Salvador, Baix Penedès

La minyona Marieta durant la visita teatralitzada a la Vil·la Museu Pau Casals - Foto: YouMeKids

Que en Pau Casals va ser el millor violoncel·lista de la seva època, a més de ser un gran compositor, ho sabem.

Però sabíeu que va ser gràcies a la seva mare que va poder anar a estudiar música o que la reina Maria Cristina li va passar una pensió per poder anar al conservatori de Madrid?

Vídeo gravat durant la visita teatralitzada dins del programa del Cicle Petits Grans Genis - Vídeo: YouMeKids

De la mà de la minyona Marieta, el pescador Ramon i algun personatge més descobrim qui hi ha darrere del gran músic. Sabíeu que el mirador de casa seva a Sant Salvador (El Vendrell) està ple de còdols i pedretes que van recollir els fills de pescadors? “Per cada pedreta, una monedeta”, explica en Ramon que deia Pau Casals. D’anècdotes, en Ramon i la Marieta en van plens. Però també de grans històries. En esclatar la guerra civil espanyola, Pau Casals  es va comprometre amb els refugiats i va combatre la dictadura amb tot el que tenia a l’abast… en especial la seva música.

Els personatges d’en Ramon el pescador i la minyona Marieta fan que el recorregut teatralitzat per la vil·la Museu Pau Casals sigui un viatge en el temps ple de vivències que ajuden a grans i petits a descobrir una gran persona, implicada amb les causes de la pau i la llibertat.

Serveis:

Museu Pau Casals
Avinguda Palfuriana, 67 – Sant Salvador, El Vendrell
Tel. 977 684 276
e-mail: museu@paucasals.org
Horaris 2017: diumenge 9 d’abril i 21 de maig a les 12h. Divendres del 14 de juliol fins al 31 d’agost a les 20h.
Preu visita teatralitzada: adults: 10€; nens: 5€
Edat recomanada: +8 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*