f movies Merry Christmas Images download in hd free

Dels Pins fins al Salt del Sallent a la Vall d’en Bas

Sant Privat d'en Bas, Garrotxa

riu gurn de camí al salt de sallent
Seguint el curs del riu Gurn cap el Salt del Sallent - Foto: YouMeKids

Excursió per a famílies aventureres seguint el curs del riu Gurn fins al Salt del Sallent a la Vall d’en Bas amb parades per fer un bany al riu

Tot seguint el curs del riu Gurn, prepareu-vos per creuar a l’altre riba saltant de pedra en pedra, grimpar per roques i superar trams relliscosos amb l’ajut d’una corda, fins arribar a un espectacular salt d’aigua, d’uns 80 metres de caiguda vertical, conegut com el Salt del Sallent. Una ruta pels més aventurers!

Allà dalt, en un prat on hi pasturen les vaques, us espera una gran panoràmica sobre la plana d’en Bas i bona part de la Garrotxa. De tornada, les aigües segueixen el seu curs riu avall fent saltirons sobre les pedres i formant gorgs, unes piscines naturals on podreu refrescar-vos i recuperar-vos merescudament de l’esforç.

salt del sallent
Salt del Sallent vist des de el camí que puja al cim -Foto: YouMeKids

Com arribar-hi:

El punt d’inici és l’àrea de pícnic dels Pins. Hi arribareu per la carretera GIP-5226, que va de Les Preses a Sant Privat d’en Bas. En arribar al poble de Sant Privat d’en Bas, agafeu el desviament de l’esquerra que en aproximadament 1 kilòmetre us portarà a l’àrea del Pins. L’àrea es troba a la dreta del camí i està ben senyalitzada.

En marxa: 

Des de l’àrea de pícnic dels Pins heu de seguir la barana de fusta que voreja l’àrea, passant per la font, fins arribar a la pista que es troba per sobre de la zona d’esbarjo. En arribar a la pista, aneu cap a la dreta. Una mica més amunt passareu primer per una barrera i després per un pas canadenc. Continueu tot recte en direcció al “Salt del Sallent per les escales”. En el següent desviament en forma de “V”, agafeu el camí de la dreta, que fa una mica de baixada. Cada cop la pista és més estreta i ombrívola. En aproximadament 15 minuts des de l’inici de la ruta, trobareu a la dreta un petit corriol que us porta a un gorg on us podreu banyar.

Pujant cap el Salt del Sallent seguint el riu Gurn - Foto: YouMeKids
Pujant cap el Salt del Sallent seguint el riu Gurn – Foto: YouMeKids

Torneu a la pista principal per continuar el camí, que ara puja lleugerament. En arribar al següent desviament trobareu el riu Gurn a la dreta, però vosaltres haureu de seguir pel sender de l’esquerra, marcat amb pals de fusta, per anar al Salt del Sallent. El sender ara comença a pujar poc a poc i cada vegada es fa més estret. Just abans d’un revolt i a l’alçada d’una paret amb molsa, seguiu per la dreta (veureu un pal indicador).

De seguida haureu de grimpar una mica per unes escales naturals fins arribar al riu. Travesseu el riu per un pas ben estret i agafeu de seguida el corriol de la dreta. Continuem riu amunt per un sender cada vegada més estret. A l’alçada d’una balma, aprofiteu per descansar; ja que una mica més endavant haureu de tornar a creuar el riu, però ara per una zona amb molta més aigua.

Riu Gurn
Riu Gurn a prop de l’àrea de pícnic dels Pins . Foto: YouMeKids

En aquest punt recomanem portar crocs o aqua shoes per poder passar el riu amb tranquil·litat sense haver de saltar de pedra en pedra. Uns pals de caminar també poden anar bé, per mantenir l’equilibri dins de l’aigua. Calceu-vos de nou les botes de caminar. A partir d’aquí, la pujada és molt forta. Arribareu a una paret de roca on heu d’agafar una corda per poder pujar fins el corriol que trobareu a la dreta.

A partir d’aquest tram, pujareu en zig-zag fins el prat de dalt de la muntanya. Obriu la tanca que impedeix que les vaques surtin, i torneu a tancar-la al vostre pas. Voregeu el prat per l’esquerra fins topar amb el riu i el Salt del Sallent. En aquest punt aneu amb molt de compte amb els nens. No us aboqueu, ja que no hi ha cap barana i la caiguda és de 80 metres. Aprofiteu per remullar-vos una mica abans de desfer el camí fins l’àrea de lleure.

On dinar:

L’àrea de pícnic dels Pins disposa de lavabos, font, bar (només obert en temporada d’estiu) i barbacoes.

Riu Gurn a punt de caure des del Salt del Sallent - Foto: YouMeKids
Riu Gurn a punt de caure des del Salt del Sallent – Foto: YouMeKids

Info de la ruta:

Detalls de la ruta

Durada aproximada: 4 hores
Distància: 5 km
Accessibilitat: el primer tram passa per una pista. Una vegada ens endinsem al bosc, el camí és cada vegada més estret i hi ha trams on s’ha de grimpar per roques i creuar el riu. Durant el trajecte haureu de superar un desnivell de 280 metres. Aneu amb compte, ja que hi ha trams on les roques poden estar soltes i mullades.
Recomanacions: S’ha de portar suficient aigua per a tota la ruta, ja que no hi ha fonts pel camí. A més d’un bon calçat per caminar per roca i grava, porteu banyador i crocs o aqua shoes adicionals per poder creuar el riu amb comoditat. Uns pals de caminar també són recomanables.
Edat recomanada: +10 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .