f movies Merry Christmas Images download in hd free

De cosir complements per a bebès a fer mascaretes i capells sanitaris

Petit Monstre Handmade adapta la seva col·lecció a les necessitats sorgides durant la pandèmia

Petit Monstre Handmade té mascaretes de cotó reutilitzables per a nens i nenes a partir de 5 anys - Foto: Petit Monstre

Hi ha qui diu que quan una porta es tanca, un altre s’obre. Per a Teresa Lara Ibañez (Tarragona, 1977) perdre la feina com a patronista al juny de 2019, va significar el naixement de Petit Monstre Handmade, la marca sota la qual ha impulsat la seva col·lecció de complements per a bebès i nens feta a mà.

Ja feia anys que en les seves estones lliures cosia amanyacs, capells i coixins de lactància per a les seves amigues embarassades. El seu fill i la seva filla, que ara tenen 7 i 9 anys, han crescut amb un model de buff nou fet a mida i gust any rere any. Per tant, fer el pas a dissenyar una col·lecció no va ser tan difícil.

De fet era el que sempre havia fet, però ara per encàrrec i amb compte Instagram”, explica la creadora de Petit Monstre.

Aquell estiu de 2019 va començar a dissenyar una col·lecció de tornada a l’escola amb bates impermeables pels més menuts, bosses de berenar i pissarres enrotllables. Van ser tot un èxit entre coneguts. I el compte d’Instagram, que llueix el logotip d’un monstre dibuixat per la seva filla, va portar-la allà on el boca-orella no arribava.

Des de fa un temps, el fet a mà es valora molt”, constata Teresa Lara. El fet de poder personalitzar les peces i fer-les a mida i gust del client, les converteix en úniques. I és just aquesta capacitat d’adaptació del fenomen handmade, que Lara té molt clara.

Quan la seva germana metgessa i una amiga infermera, li van demanar uns capells més còmodes per portar aquests dies de feina intensa durant la pandèmia del COVID-19, no va dubtar en millorar els patrons existents. I així va sortir la seva col·lecció de capells sanitaris de cotó amb estampats colorits que uns quants sanitaris del Tarragonès porten a diari.

I poc després, quan els nens i nenes van poder sortir al carrer una hora al dia, va dissenyar una mascareta reutilitzable amb una capa exterior de cotó estampat i una interior de cotó hidròfug i antibacterià a mida dels nens. “Vaig provar diferents dissenys, fins arribar al model d’ara, ja que havia de ser còmode de portar i alhora ajustar-se bé, perquè fos efectiva”, comenta Teresa Lara. A més, havia de ser atractiva pels nens i nenes que l’havien de portar. Per això va incorporar teles amb estampats de superherois, animals o Harry Potter. Però també fa mascaretes d’adults.

Amb un preu entre 9 i 10 euros en funció de la mida, les mascaretes reutilitzables de Petit Monstre ofereixen una opció sostenible a mida de la butxaca familiar ara que ha entrat en vigor l’obligació del seu ús en espais públics tancats o oberts allà on no es pugui garantir els 2 metres de distància.

El certificat de la tela de cotó hidròfuga que repel·leix totalment l’aigua i fa de barrera per a la penetració de partícules i bacteris, manté les seves propietats al 100% durant 25 rentades.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .