Coves de Benifallet

Benifallet, Baix Ebre

Coves de Benifallet - foto: Ajuntament de Benifallet

Sabíeu que un centímetre d’estalactita triga 100 anys per formar-se? Una eternitat, per tant més val no tocar res dins de la Cova del Dos i la Cova Meravelles a Benifallet.

Mentre els més grans us deixeu sorprendre per la grandiositat de la natura, els més petits poden deixar anar la seva imaginació per descobrir la vaca i la dona sense cap a la Cova del Dos. I què en penseu de buscar un elefant, un drac, un porc senglar i un orgue d’església a la Cova Meravelles?

Només cal estar ben atents a la llanterna de la guia… i no espantar-se si de sobte us apareix l’ombra del diable amb les seves banyes. Un recorregut fascinant per descobrir com el lent degoteig de les aigües d’infiltració, carregades de carbonats en dissolució, no només va donant lloc a la creació de estalactites i estalagmites, sinó a una munió de formacions ben estranyes com el bròquil i els macarrons.

A més de les clàssiques estalactites i estalagmites, a la Cova Meravelles es troba un gran nombre d’altres formacions d’estructura diversa, com ara  les columnes, colades, banderes, gorgs i, sobretot, les excèntriques, sorprenents estructures que semblen desobeir la llei de la gravetat.  Una visita per descobrir les meravelles de la natura amb els nens.

Podeu complementar la visita a les coves amb un tomb en llagut, l’embarcació típica de l’Ebre. El vent, el sol i les vistes seran la dosis idònia per relaxar-vos completament, mentre els petits es deixen sorprendre per les ones.

On dinar: 

Trobareu dos àrees de lleure a la carretera que us porta cap a les coves. Recomanem l’àrea més propera a les coves, ja que trobareu més ombra, tot i que només hi ha una taula i una font.

Cova Meravelles a Benifallet - foto: Francesc Cardeña
Cova Meravelles a Benifallet – foto: Francesc Cardeña

Serveis:

Més informació:
Coves de Benifallet
T301 km 21
Tel. 977 462 249
Horaris: De l’1 de novembre fins al 31 de març, obert caps de setmana, festius i ponts, excepte Nadal i Cap d’Any de 10:00 a 13:30 i de 16:00 a 18:30.
De l’1 d’abril fins al 31 d’octubre, obert tots els dies, excepte 8 de setembre, festa local de 10:00 a 13:30 i de 16:00 a 19:30.
Preus: 7€; Infants de 5 a 14 anys: 5 € Menors de 5 anys i Club Súper 3 (cal ensenyar carnet acreditatiu): gratuït.
Recomanacions: porteu roba d’abric ja que la temperatura a les coves és de 17-18 ºC.
Edat recomanada: +6 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

2 Comentaris Coves de Benifallet

  1. Moltes gracies aquesta eina tan útil!
    És de gran ajuda disposar de tanta informació amb una web tan àgil i intuïtiva!
    Molt bona feina, felicitats!

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*