Coves i animalons al Parc Samà de Cambrils

Cambrils, Baix Camp

Gruta al mig del llac al Parc Samà de Cambrils - Foto: YouMeKids

Un jardí modernista d’aires indians ple de reptes amb un laberint de blat de moro, grutes on amagar-se i animalons per descobrir

A tocar de Cambrils i Montbrió del Camp, hi ha un petit tresor amagat, el Parc Samà.

Aquí, el 1881 Salvador Samà i Torrents, qui amb 13 anys va marxar a Cuba a fer fortuna, va establir la seva residència de descans. De ben segur que el Marquès de Marianao no s’hauria imaginat mai que el jardí modernista que havia deixat construir per Fontseré i Gaudí es convertiria en un lloc ideal per jugar a fet i amagar.

I és que les coves i grutes, que recorden al Parc Güell o als Jardins Artigues, són el lloc ideal per amagar-se. Però no per gaire estona, perquè pels forats es poden veure ànecs, tortugues i peixos fent de les seves… i cal sortir de l’amagatall per seguir el seu rastre.

I així, xino-xano, passejant entre arbres monumentals i espècies exòtiques arribareu al bosc on us esperen les daines. No oblideu d’agafar un saquet de blat de moro a l’entrada, per què aquests cèrvids trauran el seu cap per la reixa per demanar la seva ració!

Daines al Parc Samà - Foto: YouMeKids
Daines al Parc Samà – Foto: YouMeKids

A l’aviari Marianao estareu envoltats d’aus cubanes. Fixeu-vos bé als arbres… els lloros verds s’amaguen entre les fulles de les palmeres! Oques i paons complementen els animalons que podreu veure al Parc Samà.

I l’aventura segueix al laberint de blat de moro, ubicat darrere del palau indià. Si encerteu les respostes a les preguntes vinculades a la vida del Marquès de Marianao, de ben segur que trobareu la sortida en un tres i no res!

I si de tant córrer amunt i avall, voleu descansar una mica, apropeu-vos al llac, la gran joia del parc. Sabreu trobar el bolet que hi ha amagat a la gruta?

Un parc ideal per passar un dia ple de reptes a la natura.

Llac del Parc Samà - Foto: YouMeKids
Llac del Parc Samà – Foto: YouMeKids

On dinar:
Al costat del parc infantil i a l’ombra dels pins trobareu ubicada l‘àrea de pícnic del Parc Samà. Aquí podreu fer un mos i descansar una mica durant la jornada. Si preferiu una beguda freda a l’estiu o calenta a l’hivern, apropeu-vos a la cafeteria a l’entrada del parc. Aquí també podreu adquirir snacks com ara patates.

Àrea de pícnic del Parc Samà amb zona de jocs - Foto: YouMeKids
Àrea de pícnic del Parc Samà amb zona de jocs – Foto: YouMeKids

Serveis:

Parc Samà
Carretera de Vinyols s/n, Cambrils
Tel.: 977 82 65 14
Horaris: De gener, febrer, novembre i desembre de 10.00 h a 17:00 h. Març i octubre de 10:00 h a 18:00 h. Abril, maig i segona quinzena de setembre de 10:00 h a 19:00 h. Juny i primera quinzena de setembre de 10:00 h a 20:00 h. Primera quinzena de juliol de 10:00 h a 21:00 h. Segona quinzena de juliol i agost de 10:00 h a 22:00 h. Tancat del 24 de desembre al 6 de gener.
Preu: adults: 8€; menors de 7 anys: gratuït. Nens de 7 a 16 anys: 6€. Preu famílies*: 22€; Bono anual familiar*: 30€ (* 2 adults + 2 nens de 7 a 16 anys)
Comentaris: els gossos poden accedir al parc (amb excepció de l’aviari) sempre i quan vagin lligats i respectin els animals del parc.
Accessibilitat: es pot accedir amb cadira de rodes i cotxets, ja que gran part del parc té camins de terra batuda. Tot i que hi ha escales per accedir a algunes grutes, podreu entrar a la gruta del canal a peu pla.
Edat recomanada: +2 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*