Coves i amagatalls de camí a la roca Foradada de Prades

Pardes, Baix Camp

Roca Foradada de Prades - Foto: YouMeKids

Si voleu gaudir d’una mica de natura i, alhora, d’un poblet amb encant, us recomanem anar a buscar la Roca Foradada de Prades.

Durant tot el recorregut us acompanyarà el paisatge de gresos vermellosos i a l’hora que podreu gaudir dels colors de les estacions del bosc, en un itinerari curt i planer, ple de coves i amagatalls, que fan del passeig tota una aventura per als més petits.

Algunes de les roques que trobareu tenen molts forats, però no us deixeu enganyar: busquem una roca en forma d’arc. És un joc curiós de la natura causat per l’erosió sobre els gresos, que la gent de Prades va batejar com a Roca Foradada.

Com arribar-hi:
La ruta s’inicia al Santuari de Sant Antoni, ubicat al final del carrer Pablo Picasso de Prades. Arribareu a Prades, coneguda com la Vila Vermella pel color vermellós dels carreus dels seus edificis, per la C242 des de Cornudella de Montsant o Ulldemolins, agafant la T701 a l’alçada d’Albarca. També s’hi arriba per la T704 des de Reus. En arribar al centre del poble heu d’agafar el carrer Sant Roc, ubicat a l’altra banda del pòrtic principal d’entrada a la plaça de l’església de Prades. Aquest carrer desemboca en el carrer Pablo Picasso, on podreu aparcar el cotxe. A la dreta trobareu el santuari.

En marxa:
La ruta s’inicia al santuari de Sant Antoni. De seguida trobareu una cruïlla en la qual heu d’escollir el camí de l’esquerra. Continueu pel camí de terra que, a pocs metres i fent pujada, es converteix en un camí asfaltat. Agafeu el camí asfaltat fins trobar a pocs metres a la vostra dreta els pals indicadors cap a la Roca Foradada. Passats aquest punt, us endinsareu de ple en el bosc. Si porteu nens petits podeu anar fent parades pel camí, ja que trobareu molts bancs on seure a descansar. Un seguit de balmes, que reben noms com el de ‘la Cova de les Nenes’ o ‘la Cova dels Capellans’, despertaran l’esperit intrèpid dels més exploradors.

Superades les inevitables (y agradables) distraccions amb que us anireu topant, heu de seguir el camí principal de terra, que us portarà directes cap a l’àrea de lleure de la Roca Foradada, on trobareu un petit estany.

La Roca Foradada està a mà esquerra, just passada l’àrea de lleure i seguint el camí principal. I si a la tornada, que es fa retrocedint pel mateix camí per on heu arribat, encara us queda energia, o simplement voleu fer un cafè calent, podeu donar un tomb per Prades, la Vila Vermella, anomenada així a causa del color dels carreus de pedra amb que estan construïdes la muralla, l’església i bona part de les cases.

On dinar:
A tocar de la roca Foradada, hi ha una àrea equipada amb taules de fusta amb bancs, una font d’aigua potable i un estany on els nens podran trobar-hi granotes i alguns peixos.

Info:

Dades de la ruta:
Edat recomanada: +2 anys
Tipus: ruta lineal
Distància: aprox. 2,6 km (inclou anada i tornada)
Durada: aprox. 1h (inclou anada i tornada)
Accessibilitat: pistes forestals amples, accessibles amb cotxets de nens tot i que en algun tram pot haver-hi sorra que pot complicar una mica el pas.
Recomanacions: portar roba d’abric en èpoques fredes i més lleugera quan fa bon temps, bon calçat i aigua

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*