f movies Merry Christmas Images download in hd free

Cap a la Cova Foradada de Mont-roig del Camp

Mont-roig del Camp, Baix Camp

Cova Foradada a mont-roig del Camp - Foto: YouMeKids

Anem a la recerca del vermell que va inspirar tant a Miró? L’any 1928 Joan Miró afirmava que tota la seva obra va ser concebuda a Mont-roig. I és que la vistositat de les roques de color vermell que donen nom al poble és espectacular.

Així que si teniu petits exploradors a casa us heu d’apropar a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca a Mont-roig del Camp. Descobrireu de primera mà perquè Miró es va enamorar d’aquestes terres fins al punt que per a ell Mont-roig era la seva força, la seva inspiració.

No patiu, que l’itinerari curt i ple d’orificis creats per l’erosió a la roca vermellosa, és tota una aventura pels nens. El punt àlgid és la Cova Foradada, una gran cova rogenca de formes capritxoses amb dues entrades connectades per un petit pas. Aquí els nens gaudiran de ple pujant a la saleta de la cova per trobar l’estret canal de connexió amb la segona cavitat… i estar envoltats de ple en el vermell que va cridar l’atenció de Joan Miró.

I ara ja estareu preparats per posar-vos en la pell de l’artista. Voleu veure des d’on Miró va pintar el famós quadre de l’ermita de Sant Ramon on destaca el vermell intens de la roca?

I no oblideu de fer una visita a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca i, sobretot, pujar a la capella de Sant Ramon (emblanquinada per servir de guiatge als mariners), des d’on gaudireu d’unes vistes panoràmiques immillorables sobre el Baix Camp.

Un recorregut amb una bona dosi d’adrenalina per als nens i un petit toc cultural.

Camí cap a la Cova Foradada - Foto: YouMeKids
Camí d’Arenys cap a la Cova Foradada – Foto: YouMeKids

Com arribar-hi:

Per arribar a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca heu d’agafar la T322 entre Mont-roig del Camp i Colldejou. Entre el km 7 i 8 trobareu un desviament cap a l’ermita. Agafeu aquest camí asfaltat que, passada una bifurcació on haureu de continuar recte, us portarà directes al cim amb l’ermita. Heu d’aparcar el cotxe a la plaça.

En marxa:

Per anar a la Cova Foradada heu d’agafar unes escales que pugen cap al mirador i el camí d’Arenys ubicades a un extrem de la plaça on heu aparcat. Si seguiu aquest camí, arribareu en 10 minuts a la cova. En arribar a la bifurcació, a l’alçada del mirador, heu de continuar recte en direcció del Sender dels Carlins i la Cova Foradada. Des del mirador són 5 minuts fins a la cova.  Arribats a la cova, heu de desfer el camí per tornar a la plaça.

Si voleu veure la perspectiva des d’on Miró va pintar el quadre de l’ermita de Sant Ramon, heu de dirigir-vos cap el camí ample que us porta a l’entrada de l’ermita de la Mare de Deu de la Roca. a pocs metres trobareu as la dreta un indicador cap el Camí Vell. Baixeu uns metres per aquest sender. En arribar al pal indicador marcat amb un 9, doneu-vos la volta i mireu cap a l’ermita. De cop veureu la perspectiva que va tenir Miró. Ara ja podeu anar a l’ermita de la Mare de Déu. Per accedir a la capella de Sant Ramon que corona la roca i que sembla desafiar la llei de la gravetat, heu de passar per la porta que es troba sota el porxo, al costat de la porta de l’ermita de la Mare de Déu de la Roca.

Ermita de Mare de Déu de la Roca a Mont-roig del Camp - Foto: YouMeKids
Ermita de Mare de Déu de la Roca a Mont-roig del Camp – Foto: YouMeKids

On dinar:

Per sota de l’ermita de la Mare de Déu trobareu la petita àrea de pícnic de la Font de Sant Jaume. Està ubicada al camí vell que porta cap a l’ermita en una zona ombrívola. Trobareu dues taules de fusta amb bancs, una font i una paperera. L’ermita també disposa d’una zona de bar. I si preferiu una àrea de pícnic amb una gran zona de jocs pels nens, apropeu-vos a l’àrea de l’Ermita del Peiró on també hi ha taules de pícnic on fer un àpat a la fresca.

roques vermelles mont-roig
Orificis creats per l’erosió a la roca vermellosa convertits a nius d’ocell – Foto: YouMeKids

Info de la ruta:

Detalls de la ruta:
Durada: 20 minuts (sense aturades, anada i tornada)
Distància: aprox. 400m (anada i tornada)
Accessibilitat: és un camí amb forta pujada (+50m de desnivell) per escales d’anada. Hi ha certs punts on heu de vigilar els nens de prop, ja que hi ha barrancs.
Recomanacions: portar aigua i bon calçat per caminar sobre roca.
Horaris de l’ermita de la Mare de Déu de la Roca: hivern: de 9h a 18h; Estiu: de 9h a 20h; Dimarts tancat.
Edat recomanada: +5 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .