f movies Merry Christmas Images download in hd free

La Cova dels Calaixos a Vilanova de Prades

Vilanova de Prades, Conca de Barberà

Si us agraden els amagatalls, us convidem a seguir l’itinerari de les ferradures a Vilanova de Prades.

Pujant pel paratge sec i feréstec de la serra de la Llena descobrireu a l’altra banda de la collada un gran bloc de roca conglomerada ple d’obertures. És tota una aventura anar a la recerca dels forats que permeten passar-hi a dins i explorar-ne els passadissos fins trobar l’entrada a la Cova dels Calaixos.

Una ruta ben divertida i entretinguda que us convertirà per una estona en exploradors!

Com arribar-hi:
La ruta comença al costat de l’església de Vilanova de Prades. L’església es troba al carrer principal que creua tot el poble (TV7004) entre el km 8 i 9. Si teniu sort podeu aparcar just davant de l’església. Hi ha lloc per a 4 o 5 cotxes.

En marxa:
A mà dreta mirant cap a la façana principal de l’església, just entre la placeta i les cases, trobareu un carrer per on heu de pujar. En arribar al final del mateix, heu de pujar pel sender de la dreta, que ràpidament gira a l’esquerra. En tot moment haureu de seguir les marques blanques i grogues del PR i el dibuix d’una ferradura.

En arribar a una petita esplanada amb ametllers, heu de pujar cap a la dreta fins arribar a les roques. Haureu de grimpar una mica per seguir el camí per l’esquerra. En arribar a una bifurcació, heu d’agafar el camí davant vostre (i no el que puja) fins arribar a una zona més planera de camps d’ametllers. Des d’aquí ja veureu les antenes a dalt del coll on haureu de passar per arribar a la cova. Heu de seguir la pista forestal vorejant el camp d’ametllers sempre en direcció a la serra, passant l’encreuament de pistes. A partir d’aquí la pujada comença a ser més forta i el camí es converteix en un sender estret i rocós. En passar un primer pal d’electricitat de ferro, haureu de seguir el sender de la dreta indicat amb una fletxa i una marca de ferradura fins arribar a unes escales.

En dos quarts d’hora des de que heu sortit, arribareu a una balma, on podeu fer una parada. Pocs minuts més tard arribareu a una esplanada i ja estareu a dalt de la muntanya. Heu de seguir recte fins trobar una pista. En arribar a la pista l’haureu de creuar per continuar per un petit sender que ara baixa cap a l’esquerra per entrar en una zona més boscosa. A partir d’aquí el camí és una mica més complicat amb alguna baixada forta per roques. Passada la primera baixada de roques heu de continuar recte (deixant a la dreta un camí que fa baixada), per trobar en pocs minuts a la vostra esquerra una primera esquerda marcada amb un punt vermell i una marca groga. Us podeu endinsar per explorar, però haureu de retornar al camí per anar cap a la Cova dels Calaixos. Quan arribeu al final del gran bloc de roca conglomerada heu d’anar cap a l’esquerra en direcció a unes roques. A pocs metres haureu d’anar de nou cap a l’esquerra per arribar a l’entrada de la Cova dels Calaixos. Si us ajupiu una mica, podeu entrar a la cova. No cal la llanterna, ja que en pocs segons els ulls s’hauran acostumat a la foscor.

Haureu de desfer el camí per a tornar al cotxe.

On menjar:
Al Poble de Vilanova de Prades entre el km 9 i 10 de la TV7004 trobareu l’àrea de lleure de Sant Antoni de Pàdua, al costat de l’ermita del mateix nom. Hi ha taules per fer un pícnic, barbacoes i una font. No hi ha parc infantil, però si hi ha una esplanada gran amb lloc per jugar.

Info de la ruta:

Dades de la ruta:
Edat recomanada: +5 anys
Durada: 2 hores (sense aturades, anada i tornada)
Distància: aprox. 3 km (anada i tornada)
Desnivell: 150m
Accessibilitat: gran part del recorregut passa per senders rocosos que fan pujada
Recomanacions: seguiu sempre el símbol de la ferradura.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .