f movies Merry Christmas Images download in hd free

Conèixer i entendre el Miró desconegut

Centre Miró de Mont-roig del Camp

Jocs Mirionians - Foto: Lucia Gil

Recordeu que buscàvem petits artistes en potència per seguir les passes de Miró al Centre Miró de Mont-roig del Camp? Doncs, la Lucia i la seva filla Violant van acceptar el repte aventurer per participar en el taller Mironià dins del Cicle Petits Grans Genis. Ens expliquen la seva experiència.

Lucia i violantSom una petita família de dos membres: la Violant, de 3 anys i mig, i jo mateixa, Lucia, la seva mare. Tot i que la Violant és molt petitona, des de sempre ha demostrat molta curiositat i interès per tot el que l’envolta, la qual cosa ha estat l’excusa perfecta per portar-la a llocs molt diferents, viatjar, i compartir amb ella activitats de tot tipus on pugui aprendre i passar-s’ho bé. En general, a casa som molt actives, ens agrada estar sempre en moviment, descobrir llocs nous i ens encanta deixar-nos sorprendre.

El Centre Miró és un espai d’interpretació de l’obra de Joan Miró i la inspiració que va trobar a la vila durant els anys que hi va residir i que ajuda a entendre el perquè de les formes i els colors que apareixen als seus quadres.

L’exposició interpretativa ofereix un recorregut de Miró en els diferents ambients i emplaçaments del poble i voltants, exemplificat amb estris i eines, plantes i hort, recreació de quadres, tapissos, maquetes,… totes les realitats que van inspirar Miró per convertir-se en l’artista que va ser. L’explicació de Martí, el guia, és enriquidora i planera, i ens acosta a la persona de Joan Miró, un gran desconegut.

La inclusió del Centre Miró en el projecte Paisatge dels Genis ha estat molt interessant: per una banda perquè es pot entendre la producció artística de tres grans genis de l’art en entorns molt propers i desconeguts i, de l’altra, perquè s’han organitzat activitats pels nens inspirades en les obres dels artistes. En el cas de Mont-roig, un cop acabada la visita, els nens van participar a tres activitats que els van agradar molt: la reproducció de dos quadres de Miró amb encenalls tintats de colors; la construcció d’un puzle gegant de la litografia L’Été de 1938; i un joc de tres en ratlla on els diagrames eren fragments de quadres del pintor.

Taller miró

Serveis:

Centre Miró
Església Vella, Carrer Major, 2 – Mont-roig del Camp
Tel. 977 837 337
e-mail: info@centremiro.com
Horaris: dimecres a dissabte de 10h a 13h i de 16h a 19h, diumenges de 10 a 14h
Preu: 2€

Sobre Aventurers 10 Articles
Famílies intrèpides i aventureres que han acceptat el “Repte Aventurer”. El repte envia a la família guanyadora a descobrir el territori per nosaltres.
Contacte: YouTube