Cinc jocs de butxaca per emportar-vos de viatge

Jocs de butxaca per portar de viatge - Foto: YouMeKids

Preparar la maleta per anar de vacances per molts és un moment amb sensacions contradictòries. Per una banda hi ha aquell sentiment d’alegria per la imminent sortida deixant la rutina enrere i per l’altra és el pitjor moment (a banda de la tornada de vacances), perquè hem de triar què portar perquè càpiga tot a la maleta. Una feina complicada. Sembla què fem puzles per encaixar-ho tot.

I si anem de viatge amb nens, encara és més complicat, perquè a banda dels mil i un complements (cotxet, el nino preferit, …), no ens podem oblidar de portar jocs per entretenir-los. Però no patiu, us proposem cinc jocs de taula que us donaran hores de diversió i caben en la butxaca davantera d’una motxilla o a la bossa!

Ara les estones al restaurant, al càmping, a l’hotel o fins i tot al cotxe, avió o tren seran més entretingudes amb aquests jocs de mida de butxaca i durada de joc curta.

Dobble (+3) – joc d’observació

dobble classicUn joc de cartes ràpid i divertit amb cinc diferents opcions de joc presentat en una caixa de llauna molt bufona. Tots els minijocs tenen un element en comú: trobar l’únic objecte repetit en dues cartes. Hi ha 55 cartes amb 8 símbols i sempre hi ha un objecte repetit en dues cartes tot i que pot canviar la mida. Es tracta d’un joc molt ràpid on els més observadors sortiran guanyant, perquè l’agilitat visual és bàsica. Us sorprendrà com els nens són molt més ràpids que els adults, així que pares estigueu atents si no voleu perdre la partida. És un joc extremadament senzill, però que té l’èxit assegurat.

Les cartes clàssiques són per a nens a partir de 6 anys. Hi ha una versió Dobble Kids per a nens a partir de 4 anys. La variant “Beach” que substitueix la llauna per una caixa de plàstic apta per portar a la platja, també és per a nens a partir de 4 anys. Pels més petitons (+3) hi ha el Dobble 1,2,3 que substitueix els símbols per números i formes geomètriques.

Edat recomanada: +3 anys
Nombre de jugadors: 2-8
Durada mínima: 10 minuts
Editorial: Asmodee
Comprar a Amazon

Story Cubes (+4) – joc d’imaginació

storry cubesEl joc Story Cubes posa a prova la vostra imaginació i el vostre enginy. Jugar és molt senzill. Només cal llençar els nou daus, ordenar-los, construir una història a partir de les imatges que us han tocat i no oblidar de començar amb un “Vet aquí que…”. Cada membre pot explicar un conte per torn o podeu crear una història col·lectiva. Això si què és un repte! Cada dau té 6 dibuixos que representen accions, objectes, llocs o animals; tindreu, ni més ni menys, que un total de 54 idees. El llenguatge visual és tan universal que els nens, des de ben petits i sense haver de llegir, poden interpretar els conceptes amb facilitat. Un joc que posa a prova la vostra capacitat d’improvisar.

El joc disposa d’una infinitat d’extensions per tal que aquest joc creatiu no tingui fi. Hi ha daus de viatges, encanteris, por, prehistòria, esportsi fins i tot de l’espai galàctic!

Edat recomanada: +4 anys
Nombre de jugadors: +2
Durada mínima: 10 minuts
Editorial: Asmodee
Comprar a Amazon

Flex puzzler (+6) – joc de lògica

flex puzzlerAquest trencaclosques desafia la ment amb 80 diferents reptes tant en 2D com en 3D, ordenats per nivell de dificultat. El puzle compost per 12 cubs de 6 colors diferents i units per una goma elàstica de gran resistència, obliga a raonar per girar, moure i desplaçar els petits cubs de tal manera que aconseguim la forma que trobem al llibre de reptes.
És un joc que es pot jugar en solitari o per torns amb temps per descobrir qui és més ràpid resolent els desafiaments.

Un joc de reptes només aptes per a les ments més agudes.

Edat recomanada: +6 anys
Nombre de jugadors: +1
Durada mínima: 15 minuts
Editorial: Huch & Friends
Comprar a Amazon

Mikado (+6) – joc d’habilitat

mikadoAquest joc és un clàssic! Fa anys que els bastonets de fusta Mikado circulen per les cases i posen a prova l’habilitat i la destresa de grans i petits. Cal deixar caure sobre una superfície lisa tots els palets. Per torns cal anar retirant-los un a un sense que es mogui la resta. Sembla senzill, però requereix molta concentració i precisió. I no penseu que heu guanyat perquè teniu la majoria dels bastonets! Cada bastonet té una puntuació diferent, així que cal fer el recompte dels punts abans de proclamar-se guanyador de la partida!

Edat recomanada: +6 anys
Nombre de jugadors: +2
Durada mínima: 15 minuts
Editorial: diferents editorials
Comprar a Amazon

Alto Voltaje (+8) – joc de càlcul mental

Alto voltajeAlto Voltaje és un joc de cartes frenètic on els jugadors posen a prova el seu domini del càlcul mental. Consta de 73 cartes. Cada carta té dues xifres: la xifra principal i un altre més petita que es pot restar o sumar a aquesta. Es tracta de què tots els jugadors es desfacin el més ràpid possible de totes les seves cartes. Cada carta que es juga ha de ser el resultat de la suma o la resta de les xifres de la carta que hi ha a la pila. Cal espavilar, perquè en aquest joc no hi ha torns. I per tant, pares i mares, estigueu atents, què si no sou veloços fent càlculs mentals senzills, els nens us guanyaran!

Un joc divertit i alhora educatiu.

Edat recomanada: +8 anys
Nombre de jugadors: 2-4
Durada mínima: 15 minuts
Editorial: Mercurio
Comprar a Amazon

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*