f movies Merry Christmas Images download in hd free

Castell de Miravet: joc de pistes per a famílies

Miravet, Ribera d'Ebre

vistes castell miravet
Vistes del riu Ebre des de la torre del Castell de Miravet - Foto: YouMeKids

Històries de cavallers hi ha moltes, però heu estat alguna vegada en un castell on seguint les pistes podeu descobrir la història dels templers? I, no cal dir-ho, poseu-vos en la pell dels cavallers pujant per l’estreta torre amb escales de cargol.

Accedireu al castell  de Miravet per un camí que fa un fort revolt. I és que aquest gir tan pronunciat complicava l’atac a cavall. Imagineu-vos pujar a galop al castell i de cop trobar-vos amb el revolt… de ben segur que, a més de ser un embut, la majoria dels genets queien del cavall només per la forta aturada.  I és que els templers, cavallers monjos que van agafar les armes al SXII per protegir als cristians que anaven a conquerir Jerusalem, havien de defensar a Miravet el territori cristià de l’escomesa dels musulmans

Pati interior del Castell de Miravet – Foto: YouMeKids

Abans d’entrar a l’església, doneu un cop d’ull a les juntes de les pedres: veieu que algunes tenen un color vermell i negre que fa contrast amb el blanc de les pedres? I si us diem que els colors representen a l’Orde del Temple? El blanc, símbol de puresa, el trobàveu en el seu mantell. El vermell del martiri en la creu dels templers. I el marró, color de valentia, el portaven els templers del rang de sergent a la seva túnica.  

I us heu fixat en les creus en les parets de l’església? Els quatre costats iguals representen als quatre evangelistes, les quatre estacions, els quatre elements (Foc, Aigua, Aire i Terra) i els quatre punts cardinals. 

Un munt de detalls que us portaran d’una revolada a la època medieval!

Miravet amb nens: seguint les petjades dels templers

Elements del joc de pistes Mr. Stone i el misteri dels Templers de Miravet – Foto: Patrimoni Generalitat de Catalunya

El primer dissabte de cada mes s’organitza el joc de pistes Mister Stone i el misteri dels Templers per a famílies amb nens entre 5 i 12 anys. Mr. Stone és un viatger misteriós que volta per tot el món a la recerca de llocs únics i extraordinaris. Seguint les petjades de l’intrèpid viatger i amb l’ajuda del seu quadern de notes i el seu bagul, haureu de descobrir qui són els templers.

Si preferiu anar al vostre ritme podeu imprimir-vos el joc de pistes autoguiat i fer la visita pel vostre compte en qualsevol moment sense guia.

Serveis: aparcament, WC, pagament amb targeta, activitats familiars

Castell de Miravet
Camí del Castell, s/n, Miravet

Telèfon: 977 407 368 – e-mail: miravet.cultura@gencat.cat
Reserves: 977 638 329 – e-mail:reservesmonuments.acdpc@gencat.cat
Horaris: De dimarts a diumenge, inclosos els festius de 10h. De l’1 de març al 31 de maig i del De l’1 d’octubre al 15 de desembre: de 10.00 h a 17.30 h. De l’1 de juny al 30 de setembre: de 10.00 a 20.00 h. Del 16 de desembre al 28 de febrer: de 10.00 a 16.00 h. La taquilla i l’entrada es tanquen 30 minuts abans del límit horari.
Les visites guiades es realitzen tots els dissabtes, diumenges i els dies festius. Activitat familiar (+8 anys): Mr. Stone i el misteri dels templers: primer dissabte de cada mes, a les 12.00 h (tot l’any) i a les 17.00 h (juliol, agost i setembre).
Preu: Menors de 16 anys: gratuït; adults: 5€; reduïda (carnet jove, família nombrosa/monoparental): 3€. Vista guiada: 3€. Activitat familiar Mr. Stone (5 a 12 anys) anys): 4€ adults, 2€ infants majors de 8 anys. Accessibilitat: Les instal·lacions no estan adaptades per a persones amb minusvalideses.
Accessibilitat: Les instal·lacions no estan adaptades per a persones amb minusvalideses.
Edat recomanada: +5 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .