Cap al Clot del Cirer, des de la Morera de Montsant pel grau de la Grallera

Morera de Montsant, Priorat

Clot del Cirer - Foto: YouMeKids

Us imagineu què hi ha dalt de la Serra Major del Montsant? Enmig d’un paisatge més aviat àrid, trobareu un oasi de verdor gairebé inimaginable.

Encaixonada per parets de roca, hi ha una gran noguera enmig d’uns prats. Els abeuradors on antigament els pastors portaven els ramats assedegats, complementen aquest paisatge idíl•lic.

Un racó on s’obliden tots els mals de la pujada prolongada per la Serra Major del Montsant.

Com arribar-hi:
La ruta s’inicia a la Morera de Montsant. Arribareu a la Morera de Montsant per la TV7021 des de Cornudella de Montsant. Just abans d’entrar al poble trobareu a la dreta un desviament de forta pujada que us portarà a un aparcament. Podeu deixar el cotxe en aquest punt.

En marxa:
Des de l’aparcament, dirigiu-vos cap al poble. Gireu pel primer carrer a la dreta. Trobareu un nou aparcament i a l’esquerra un pal indicador cap al mirador i el grau de la Grallera. Seguiu per la pista asfaltada en direcció al Grau de la Grallera. La pista s’acabarà just a l’alçada del desviament cap al mirador i l’àrea de lleure. Deixeu l’entrada a la zona de picnic a la vostra esquerra i continueu recte. En arribar a un trencall de camins, aneu cap a l’esquerra en direcció del Grau de la Grallera. En pocs minuts arribareu per una altra banda a l’àrea de lleure. Heu de continuar recte i en trobar el pal indicador gireu a l’esquerra de nou en direcció al grau de la Grallera. En arribar a un trencall de camins, agafeu el de l’esquerra. En el següent desviament, gireu a la dreta. A partir del següent trencall de camins, on haureu d’agafar el camí de l’esquerra seguint les indicacions cap a la Grallera, s’inicia un tram de forta pujada passant per camins molt estrets i rocosos. En arribar a una fita (pedres posades en forma de piràmide), entrareu al Grau de la Grallera per la dreta. A partir d’aquest punt heu de seguir les marques grogues que us aniran portant tot recte pel mig del grau, fins pujar a la Serra Major del Montsant.

A dalt de la serra trobareu de nou un indicador. Arribareu en aquest punt en aproximadament 1 hora i mitja. Ara heu de seguir les indicacions cap a Cabacés sempre pel sender de la dreta fins arribar al Piló dels Senyalets (1.107 metres d’alçada) una mitja hora més tard.

Continueu recte, direcció Cabacés. En arribar a un V, seguiu per la dreta fins arribar al Pi del Cugat (un arbre singular). Aquí trobareu un indicador cap al Clot del Cirer. Haureu de baixar per la dreta gairebé en picat per retrobar un camí que en 20 minuts us portarà al Clot del Cirer. Haureu de desfer el camí, per tornar a la Morera. El camí de tornada el fareu en hora i mitja, ja que la majoria del recorregut és de baixada.

On dinar:
Podeu dinar a l’àrea de lleure del mirador de la Morera de Montsant on trobareu a més d’unes molt bones vistes, taules i bancs.

Info de la ruta: 

Dades de la ruta:
Edat recomanada: +6 anys
Tipus: ruta lineal
Distància: aprox. 8 km (inclou anada i tornada)
Durada: aprox. 4 (inclou anada i tornada)
Desnivell: 650m de desnivell
Accessibilitat: l’itinerari passa per corriols estrets i rocosos en alguns trams amb forta pujada.
Recomanacions: No hi ha ombra durant la ruta, per això es recomana fer l’itinerari durant les hores de menys sol. Porteu prou aigua, ja que l’itinerari és llarg i no trobareu cap font durant la ruta. També és imprescindible portar bon calçat de muntanya.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*