Camí de ronda entre la platja de l’Estany Podrit i la platja de la Llenya

Ametlla de Mar, Baix Ebre

Si busqueu unes platges que encara conserven el caràcter rural i natural de la costa mediterrània, apropeu-vos a l’Ametlla de Mar. Pujant i baixant per camins de ronda, seguireu els capricis de la costa pel tram del GR92 entre la platja de l’Estany Podrit i la platja de la Llenya.  Un itinerari de panoràmiques sobre cales fantàstiques i un passeig entre pins i margalló (la única palmera autòctona europea). De tant en tant us sorprendran els marges de pedra gairebé tocant el mar i alguna construcció, exemples d’integració amb l’entorn.

Un passeig agradable per gaudir del Mediterrani en família, amb un bany com a recompensa final.

Com arribar-hi:
Per arribar a la Platja de l’Estany Podrit, heu d’entrar a l’Ametlla de Mar per la TV3025. Seguiu les indicacions cap al càmping l’Ametlla, passant per l’avinguda Part de la Cala i el carrer de l’Ensenyament. En arribar al càmping l’Ametlla, heu de continuar recte pel camí seguint les vies de tren durant 800 metres més fins arribar a una esplanada (final del camí) on podeu aparcar el cotxe.

GR92 - ametlla de mar

En marxa:
Des d’n heu aparcat, agafeu el camí de terra que trobareu davant vostre senyalitzat com a “Platja de l’estany Podrit”. El camí es bifurcarà. Agafeu la via que queda a mà dreta. En 5 minuts arribareu a una platja de sorra i pedra. El sender marcat amb les marques blanques i vermelles del GR el trobareu a l’esquerra, mirant cap al mar. Heu de pujar per unes escales fetes en la roca fins al pi  marcat amb les marques GR. A partir d’aquest punt heu de seguir el sender principal, guiats per les marques blanques i vermelles. Primer passareu per uns marges de pedra. En cert punt haureu de traspassar el marge en un punt que està una mica trencat i fa una espècie d’escala. Heu de baixar per aquí per seguir el GR. De seguida arribareu a unes escales, primer per baixar fins una petita entrada de mar i després per pujar fins a la urbanització de “L’Hidalgo”, unes edificacions de pedra molt baixetes i perfectament integrades en l’entorn.

Arribats a l’entrada de l’Hidalgo heu d’agafar el sender cap la dreta, vorejant el marge de pedra que separa la urbanització del camí. A partir d’aquest punt, el sender és molt més clar i només heu de seguir les marques blanques i vermelles que trobareu a les pedres i arbres fins arribar en  aproximadament 30 minuts a la platja de la Llenya. I després d’un bon passeig, us heu merescut un bon bany. Tot i no ser gaire gran, la platja de la Llenya, una platja de pedres rodones, és molt agradable. Podeu tornar pel mateix camí o agafar el camí asfaltat que surt des de la platja, passant pel càmping l’Ametlla, fins arribar al camí per on heu vingut en cotxe. Són 800 metres fins arribar a l’aparcament on heu deixat el cotxe.

GR92 - ametlla de mar

Info de la ruta:

Detalls de la ruta:
Durada: 50 minuts (sense aturades, anada i tornada)
Distància: aprox. 2,3 km. (anada i tornada)
Accessibilitat: és una ruta amb uns quants desnivells que voreja la costa. Hi ha moltes pedres pel camí.
Recomanacions: Tot i que aneu a la platja, heu de portar molt bon calçat per caminar. A més, les platges són de pedres. Vigileu els nens en tot moment, ja que hi ha algun tram on el sender és molt estret i passa just al costat dels penya-segats.
Edat recomanada: +4 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*