Caiac amb nens al pantà de Siurana

Cornudella de Montsant, Priorat

Caiac al pantà de Siurana - Foto: Mare de 3

Remant als peus del Montsant, una sortida familiar molt refrescant

Fer piragüisme ja és una experiència en si, però què ens dieu de fer-ho envoltats d’unes panoràmiques immillorables de la serra del Montsant i Prades? Les aigües tranquil·les de l’embassament de Siurana són el lloc idoni per fer un bateig de caiac si mai heu agafat un rem. I pels que ja teniu pràctica, és una bona excusa per arribar al Toll de la Palla, on podeu gaudir d’un bany. De camí podeu intentar localitzar l’antic Molí en Miró, totalment cobert pel pantà i del qual només queden en peu les parets fins a l’alçada del primer pis. Al mig, imponent, la paret de la presa que atura les aigües del riu Siurana, el principal afluent de l’Ebre a la demarcació de Tarragona.

I des de les canoes canadenques per a dues i tres persones i els caiacs individuals o dobles que podeu llogar a l’empresa Canoa Kayak Sirurana, no deixeu de buscar la millor perspectiva per veure el poble de Siurana en un dels cims. L’itinerari per tot el pantà té una durada d’aproximadament 3 hores, tot i que podeu fer rutes més curtes d’entre una hora i una hora i dos quarts.

No patiu pels més menuts de casa, ja que el caiac doble té molta estabilitat i encara que no ens sapigueu és molt fàcil d’aprendre. A més el fet que sigui un pantà, fa que no hi hagin gaires corrents i fa que encara sigui més fàcil utilitzar-lo. Només us heu de preocupar de gaudir del silenci i la natura. Amb els nens més grans de casa (a partir de 10 anys) l’aventura es converteix en un repte, on el treball en equip per remar plegats i la confiança són fonamentals. I si teniu gossos, no us preocupeu. També poden pujar al caiac! Els encantarà!

En acabar, podeu gaudir d’un altre bany a la zona habilitada i jugar al Volei-Pantà, una modalitat de voleibol platja molt autòctona de Cornudella de Montsant, però amb sorra de platja importada.

Us animeu? Segur que xalareu!!

Caiac al pantà de Siurana - Foto: Mare de 3
Caiac al pantà de Siurana – Foto: Mare de 3

Com arribar-hi:
Per arribar a Canoa Kayak s’ha d’agafar la C-242 de Cornudella de Montsant cap a Albarca. En sortir de Cornudella, trobareu una primera bifurcació a la dreta cap el Pantà de Siurana.

On dinar?
Canoa Kayak Siurana disposa d’un servei de bar amb begudes, patates i olives. Si porteu pícnic us recomanem anar a l’àrea de pícnic de Cornudella del Montsant, ubicada al costat de l’oficina de turisme de Cornudella a l’entrada del poble a mà dreta. Un parc que disposa de quatre taules on hi toca l’ombra, una font d’aigua potable, i jocs per a la canalla, fins i tot un elefant per poder escalar si encara teniu més ganes de fer activitat, amb una zona àmplia per esbarjo.

area de picnic cornudella de montsant
Àrea de pícnic de Cornudella de Montsant – Foto: Mare de 3

Serveis:

Canoa Kayak Siurana
Ctra. del Pantà, s/n, 43360 Cornudella del Montsant (Priorat)
Tel: 606 41 42 23
Horaris: Estiu obert cada dia de 10 h a 19 h, Primavera i tardor obert només caps de setmana i festius. Altres dies amb prèvia reserva.
Preu: Lloguer de tot l’equip (armilles de seguretat per a nens a partir de 2 anys, armariets i vestit neoprè i anoracs per a èpoques més fredes, a més d’un sac segellat per portar aliments, mòbil, càmeres fotogràfiques). 1h=12euros, 1,15h=14 euros, 1,30h= 16 euros, 1,45h=17,5 euros 2h =19 euros, 2,30h= 21 euros , 3h= 23h, 4h=26 euros, 1 dia=35 euros. Abonament personal de 10h= 75 euros. Menors de 7 anys: 50% de descompte
Observacions: porteu banyador i sabatilles d’aigua. Els gossos són benvinguts a l’entorn (sempre educats) i també poden utilitzar el Caiac.
Edat recomanada: +4 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Montse Zaragoza 22 Articles
Sóc la Montse, educadora social, psicopedagoga, mare de tres fills i creadora del blog “Marede3” . M'agrada llegir, no parar d'aprendre i desaprendre amb la meva canalla, passejar, fer excursions, el ganxet, la mitja, les NNTT, veure que la teoria i la pràctica no es donen la mà i que tot està per descobrir.
Contacte: Website

3 Comentaris Caiac amb nens al pantà de Siurana

  1. Perfecte per una escapada a la natura, on (sobre tot) els mes petits gaudiran d’unes hores d’aventura, esport i nous coneixements del medi ambient.

  2. Benvolguts/des.

    M’agradaria saber les condixions per aparèixer a la vostra web. Som l’Associació RIUDECANYES AVENTURA i gestionem el lloguer de caiacs al Pantà de Riudecanyes (Baix Camp).
    Esperem la vostra resposta.

    Gràcies.

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*