Fem de buscadors d’or al riu Segre

Balaguer, Noguera

Buscadors d'or al Segre - foto: YouMeKids

L’or és un dels metalls més preuats. Us imagineu poder trobar-lo directament al riu?

Equipats amb botes, un barret i un plat, l’estri més preuat del buscador d’or, ens endinsarem al riu Segre per provar sort. Però no sense haver passat abans per l’escola de buscadors d’or, a la sala dels safareigs del centre d’interpretació de l’or del Segre. Allà aprendrem pas a pas com moure el plat, per destriar la sorra i altres metalls de les petites i quasi invisibles palletes d’or. És tot un art fer-ho bé!

I és que el riu Segre arrossega unes diminutes partícules d’or des del Pirineu durant tot el seu recorregut. A la zona de Balaguer, el riu està a la part baixa i perd velocitat. Gràcies als grans meandres i als obstacles com roques, ponts i troncs, les petites partícules es van dipositant al riu… a l’espera de que nosaltres les trobem. Però no aneu tan de pressa! Primer s’ha d’excavar, colar la terra, enretirar tots els còdols…

Esteu preparats per convertir-vos en buscadors d’or a l’estil de les pel·lícules del Far West i emportar-vos a casa tot el metall preuat que trobeu?

A més de gaudir d’un dia diferent al riu, descobrireu algunes llegendes de la zona i fareu un tast de l’oli i el vi de la comarca… perquè fer de buscadors d’or fa entrar gana!

Buscadors d'or en pràctiques - Foto: YouMeKids
Palleta d'or trobada fent pràctiques com a buscadors - Foto: YouMeKids
L'or sota el microscopi - Foto: YouMeKids
La sorra s'ha de colar per trobar l'or - Foto: YouMeKids
Colant la sorra a la vora del riu Segre - foto: YouMeKids
Buscant or al riu Segre - Foto: YouMeKids
Fent de buscadors d'or al Segre - Foto: YouMeKids
És or? - foto: YouMeKids
Hem trobat or! - Foto: YouMeKids
Buscant or al riu Segre - Foto: YouMeKids
Buscant or al riu Segre - Foto: YouMeKids
A veure... hi ha or? - Foto: YouMeKids
Tast de productes locals - Foto: YouMeKids

Més informació:
Centre d’interpretació de l’or de Balaguer
Av. Comte Jaume d’Urgell, 12, Balaguer
Tel. 973 44 86 68 – ordelsegre@balaguer.cat
Horaris: Taller “A l’estiu l’or el busquem al riu” (durada: 1h30): de l’1 de juliol al 31 d’agost: dimecres a les 11h i dissabtes a les 18h;
Taller “L’or del Segre. A la recerca del somni de Mariam”: primer dissabte de cada mes de 10:30 a 14h durant tot l’any (i cada dia per a grups de més de 8 persones)
Preu: taller “A l’estiu l’or el busquem al riu”: Adults: 8€; menors de 16 anys: 5€; taller “L’or del Segre. A la recerca del somni de Mariam”: Adults: 28€; Menors de 12 anys: 8€ (Inclou: visita guiada al Museu de la Noguera i al centre històric de Balaguer, visita i taller al Centre d’Interpretació de l’Or del Segre, recerca d’or al riu Segre, degustació d’oli i vi de la Noguera i barret d’obsequi)
Recomanacions: portar roba còmoda, calçat tancat d’aigua, repel·lent de mosquits, protector solar, gorra o barret i aigua per beure. S’ha de fer reserva prèvia.
Edat recomanada: +5 anys

Serveis: 

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*