Bosc encantat de les Estunes: un passeig entre esquerdes

Porqueres, Pla de l'Estany

Les estunes - Porqueres
Bosc de les Estunes a Porqueres - Foto. YouMeKids

Ruta curta per fer amb nens llanterna en mà en un indret de conte ple de balmes i esquerdes al Pla de l’Estany

Amb el frontal ben posat, us proposem anar a la recerca dels palaus llegendaris de les goges, unes fades de llargues cabelleres daurades i roges, que segons la llegenda tenien la seva llar a les esquerdes del Bosc de les Estunes.

Us endinsareu en un indret de conte ple de balmes i esquerdes de travertí envoltades per roures i alzines, on terratrèmols prehistòrics van obrir escletxes immenses que avui formen coves i passadissos amb galeries que arriben fins als trenta metres de llarg.

Com arribar-hi: Les Estunes es troba entre els quilòmetres 31 i 32 de la carretera GI-524, de Banyoles a Mieres. En aquest punt trobareu una desviació cap a l’aparcament de les Estunes.

Bos les Estunes
Amb el frontal posat entrem a la escletxa – foto: YouMeKids

En marxa: Agafeu la pista que, sortint des de l’àrea de lleure, s’endinsa cap al bosc. Al primer trencall, agafeu la pista de l’esquerra. A l’arribar a una cruïlla de tres camins, agafeu el senderó de l’esquerra, al costat de la vall.

De seguida us endinsareu de ple al bosc encantat. Fixeu-vos-hi bé, que a pocs metres ja veureu les primeres esquerdes. Passeu per un primer pont en direcció a unes escales naturals al costat d’un segon pont. Baixeu les escales per arribar a una petita esplanada. A l’esquerra trobareu l’entrada a una gran esquerda. Engegueu les llanternes o els frontals i endinseu-vos a poc a poc al cor de la terra. En cert punt l’esquerda es fa més ampla i trobareu una obertura a la dreta per on podreu sortir de nou al bosc.

Les estumes
Al “cor” de la terra a les Estunes – foto: YouMeKids

Fixeu-vos en el roure monumental que trobareu davant vostre, al bell mig d’una petita clariana. Aquest gegant té una alçada d’uns dinou metres i el diàmetre de la seva capçada és de vint-i-cinc metres. Si el toqueu, veureu com n’és de rugosa la seva escorça. Continueu el camí per la dreta.

Agafeu el primer desviament a la dreta, seguint la barana de fusta. Aquest senderó us portarà en un tres i no res fins a la petita esplanada per on heu entrat a l’esquerda. Torneu a pujar les escales i creueu pel pont que trobareu davant vostre. A l’arribar a la pista, gireu a la dreta i desfeu el camí fins a ser de nou a l’àrea de lleure.

On dinar: A tocar del bosc encantat de les Estunes i en el que va ser una antiga pedrera, trobareu una petita esplanada amb gespa amb unes taules de pícnic i unes papereres

Informació de la ruta:

A peu, Ruta semicircular
Edat recomanada: + 2 anys.
Distància: 800 metres.
Durada aproximada: 15 minuts.
Accessibilitat: camí pel bosc i entre esquerdes.
Recomanacions: porteu llanternes o frontals per millorar la visibilitat a les
esquerdes.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*