En bici resseguint l’Ebre de Sant Jaume d’Enveja fins l’Illa de Buda

Sant Jaume d'Enveja, Montsià

Camí Fluvial de l'Ebre - Foto: YouMeKids

Si us agrada anar en bici i busqueu un itinerari pla, amb un interès paisatgístic i de fauna particular, de ben segur que us agradarà la ruta pel passeig fluvial entre Amposta i l’Illa de Buda.

Resseguint el riu Ebre, s’ha creat un carril bici de 20 km que uneix Amposta amb la desembocadura de l’Ebre, on podreu gaudir del riu en ple esplendor, les regates d’embarcacions a rem i els ocells! Porteu-vos doncs els binocles, ja que durant tot l’any trobareu tot tipus d’exemplars d’aus. I algunes de ben grans!

Com arribar-hi:

Tot i que la ruta s’inicia a Amposta, us proposem un itinerari més curt que s’inicia a Sant Jaume d’Enveja. Arribareu a Sant Jaume d’Enveja per la TV3405 des d’Amposta als Muntells. En aquest punt haureu de seguir la TV3403 fins arribar a Sant Jaume d’Enveja. Heu d’anar a l’Avinguda Catalunya. Resseguiu l’Avinguda Catalunya fins que trobeu a l’esquerra el C/ Sant Ferran. Un carrer molt estret (amb una parada d’autobús) asfaltat només a l’inici i a continuació de terra, que us portarà fins a la vora del riu Ebre. Podreu aparcar al final de camí, on hi ha una zona més ampla (podeu aparcar 2 cotxes).

Parc infantil de sant Jaume d'Enveja a la vora del riu Ebre - Foto. YouMeKids
Parc infantil de sant Jaume d’Enveja a la vora del riu Ebre – Foto: YouMeKids

En marxa: 

A partir de la zona d’aparcament, podeu agafar les bicicletes i seguir el passeig fluvial (anant cap a la dreta) durant 8,7 km fins a l’illa de Buda. El primer tram és asfaltat. Els últims 7 km són per una pista de terra que durant alguns kilòmetres es comparteix amb vehicles agrícoles. Trobareu bancs, un parc infantil, alguna zona de picnic, així com panells informatius sobre la fauna i la flora de la zona durant el trajecte. En arribar a l’illa de Buda haureu de desfer el camí.

On dinar:

Si voleu dinar pel camí, just en començar la ruta a Sant Jaume d’Enveja trobareu un àrea de pícnic sota uns plataners. Aproximadament 1 km més enllà, trobareu un parc infantil amb bancs (sense taules). També hi ha una àrea de picnic a 3,4km de la Illa de Buda, a la platja de Migjorn. Trobareu un parc infantil, taules i barbacoes.

Camí fluvial de l'Ebre a l'alçada de Sant Jaume d'Enveja - foto. YouMeKids
Camí fluvial de l’Ebre a l’alçada de Sant Jaume d’Enveja – foto: YouMeKids

Info de la ruta:

Detalls de la ruta:
Durada: aprox. 3 hores (sense aturades anada i tornada)
Distància: aprox. 17,4 km (anada i tornada)
Accessibilitat: camí asfaltat combinat amb pista de terra. Tot pla resseguint el curs del riu.
Recomanacions: No hi ha ombra, per tant es recomana fer la ruta pel matí o a la tarda. Porteu suficient aigua, ja que no hi ha fonts pel camí.
Edat recomanada: +6 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

2 Comentaris En bici resseguint l’Ebre de Sant Jaume d’Enveja fins l’Illa de Buda

  • Hola Maite,
   A Sant Jaume d’Enveja hi ha l’empresa Delta Natura, una empresa de lloguer de bicicletes amb més de quaranta-i-cinc anys d’experiència.
   Estan al carrer Unió 76-78; Tel. 649 04 35 91 – 609 37 18 43

   A Deltebre hi ha l’empresa riu a L’Ebre: C / Magallanes, 22. Tel. 600 471 078

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*