f movies Merry Christmas Images download in hd free

En bici amb nens per Vistabella

Vistabella, Tarragonès

Camins rurals a Vistabella amb l'esglèsia de Jujol de fons- Foto: YouMeKids

Si els vostres nens són petits i busqueu una ruta senzilla i curta per anar agafant confiança en el món de la bicicleta (fins i tot si porten rodetes auxiliars), de ben segur que el tomb per Vistabella (La Secuita) us agradarà. Combinant els camins asfaltats amb les pistes agrícoles gaudireu del paisatge de camps d’avellaners, ametllers i oliveres amb un petit tresor modernista com a destí final: l’església del Sagrat Cor, dissenyada per l’arquitecte Josep Maria Jujol a principis del SXX.

És impressionat com amb escassos recursos Jujol va saber crear una autèntica meravella. Només cal que doneu un cop d’ull en com va convertir unes llaunes de conserves en una curiosa llum. Una bona mostra de l’art ‘povera’ o franciscà pel fet de construir amb materials pobres com  totxanes, pedres, fusta i llautó.

Una ruta “dos en un”: paisatge i cultura!

Interior de l'església del Sagrat cord de Jujol a Vistavella - foto: YouMeKids
Interior de l’església del Sagrat Cor de Jujol a Vistabella – foto: YouMeKids

Com arribar-hi:

La ruta s’inicia a Vistabella, una pedania de la Secuita. Podeu arribar a Vistabella per la TV2234 o des de La Secuita per la T223. En arribar a Vistabella, heu d’anar cap a l’església del Sagrat Cor a la plaça Josep Gapà Blanch. Podeu aparcar el cotxe al costat de l’església. Hi ha lloc per aparcar uns 4 cotxes.

En marxa:

El punt de partida de la ruta és l’església del Sagrat Cor a Vistabella. Si us ubiqueu d’esquenes davant de la porta de l’església, heu d’anar cap a la dreta pel carrer Major. Seguiu tot recte fins arribar a un encreuament de camins (davant vostre trobareu un camí de terra). En aquest punt gireu a la dreta pel camí asfaltat en direcció a la Secuita. Tot i ser un camí poc transitat, heu d’anar amb compte, ja que de tant en tant passen cotxes. 800 metres des de l’església trobareu a mà dreta, en un revolt, una pista agrícola. Agafeu-la fins arribar a una T. En aquest punt gireu de nou a la dreta. En arribar a una bifurcació on el camí principal gira a l’esquerra, continueu recte (per la dreta) fins arribar de nou a un camí asfaltat (TV2234). Gireu a la dreta. En arribar a l’encreuament de carrers ubicat a l’alçada d’una parada d’autobusos, gireu a la dreta pel c/Joan XXIII.

Són 300 metres de camí asfaltat des de la sortida de la pista de terra fins a l’església, punt d’inici i final de la ruta.

En bici pels voltants de Vistabella - foto: YouMeKids
En bici pels voltants de Vistabella – foto: YouMeKids

Info de la ruta:

Detalls de la ruta:
Durada: 30 minuts (sense aturades, anada i tornada)
Distància: aprox. 2,2 km (anada i tornada)
Accessibilitat: la meitat del recorregut passa per camins asfaltats secundaris poc transitats. L’altra meitat és per una pista agrícola de terra amb pedres en alguns trams del recorregut, el que fa el terreny més irregular i dificulta l’ús de bicicletes amb rodes auxiliars.
Recomanacions: en cas de que aneu amb nens que porten bicis amb rodes auxiliars, us recomanem que algun adult faci l’itinerari a peu per ajudar els petits en els trams més irregulars.
Edat recomanada: +3 anys

Per visitar l’església del Sagrat Cor, s´ha de concertar prèviament la visita amb l’ajuntament de La Secuita (Tel. 977 61 14 54).

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .