f movies Merry Christmas Images download in hd free

En bici cap al castell de Milmanda a Vimbodí

Vimbodí i Poblet, Conca de Barberà

De camí cap el Castell de Milmanda - Foto: YouMeKids

Excursió en bici amb nens entre vinyes de l’ermita dels Torrents al Castell de Milmanda a la Conca de Barberà als peus del monestir de Poblet.

Si us agrada fer un tomb en bici entre vinyes i camps d’ametllers, de ben segur que la ruta entre l’ermita dels Torrents i el Castell de Milmanda, a Vimbodí i Poblet, us agradarà.

Seguint una pista de terra gaudireu dels canvis de colors de les vinyes depenent de l’època de l’any fins arribar a una granja fortificada que formava part d’una ruta de castells medievals que donaven refugi als cristians en temps de reconquestade. Al Segle XII arriba la pau a aquestes terres i es reinicia la producció agrícola dedicada a la vinya i als cereals sota les directrius del monestir de Poblet.

Avui a peu del castell la Família Torres cultiva la varietat Chardonnay.

Una excursió curta, però gratificant.

Panoràmiques des del Castell de Milmanda - Foto: YouMeKids
Panoràmiques des del Castell de Milmanda – Foto: YouMeKids

Com arribar-hi:

El punt d’inici de la ruta és l’encreuament de la TV7002 amb el camí de Milmanda. Per arribar-hi heu d’agafar la TV7002 entre Poblet i Vimbodí. Entre el km 1 i 2 trobareu un indicador en direcció al “Camí de Milmanda”. En aquest encreuament, no podreu aparcar, però podeu fer una parada curta per deixar els nens (amb un adult) i les bicicletes. Podreu aparcar el cotxe 200 metres més endavant a l’aparcament de l’àrea de lleure de l’ermita dels Torrents. D’aquesta manera els nens no hauran de caminar per la carretera.

En marxa: 

Agafeu la pista del camí de Milmanda ubicat entre el km 1 i 2 de la TV70002 que us portarà entre vinyes i ametllers en 1,2 km fins el castell de Milmanda. En cap moment heu de deixar el camí principal. En cert punt us trobareu amb un gran encreuament de pistes, quan ja teniu el castell a la vista. Gireu a l’esquerra i continueu tot recte fins a la plaça del castell. La ruta acaba aquí. Si voleu continuar fins al Monestir de Poblet (uns 2,4 km més), agafeu el GR171 que surt a la dreta de l’entrada principal del castell. El GR us portarà de nou entre vinyes fins un encreuament amb la TV7002 a uns 400 metres de Poblet. Per arribar al monestir només podeu agafar la carretera TV7002. Per tornar al punt d’inici, heu de desfer el camí.

On dinar:

Si voleu dinar a prop, podeu fer un pícnic a l’àrea de lleure de l’ermita dels Torrents amb un petit parc infantil, una font, taules i barbacoes.

Castell de Milmanda - foto: YouMeKids
Castell de Milmanda – foto: YouMeKids

Info de la ruta: 

Detalls de la ruta:
Durada: aprox. 40 minuts en BTT (sense aturades, anada i tornada) fins a Milmanda.
Distància: fins a Milmanda (anada i tornada): 2,4 km. Fins a Poblet (anada i tornada inclosa): 8,8 km.
és una pista de terra i grava, per tant heu d’anar en bicicleta de muntanya. El camí és poc transitat, però de tant en tant passen tractors i furgonetes.
Recomanacions: portar aigua, ja que no trobareu cap font. Hi ha poca ombra.
Edat recomanada: +4 anys

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .