Biaix: roba per a nens i nenes plena de colors

Parlem amb Meritxell Nogués, dissenyadora i artesana

Emprendre sempre és una aventura. Si a més trenques els estàndards encara ho és més.

Meritxell Nogués - foto: YouMeKids
Foto: YouMeKids

Meritxell Nogués (Reus, 1976) es defineix com a creadora tèxtil i artesana. Crea roba per a nadons i complements com pitets i penjadors per a xumets. Per les nenes fins a 12 anys fa vestits i faldilles plenes de color. Des que va néixer el seu fill Tian, ara fa any i mig, ha començat a incloure al seu repertori peces per a nois fins als 4 anys. És una ànima viatgera. Ha optat per deixar la botiga i anar de fira en fira per exposar els seus models.

Perquè vas decidir convertir-te en firaire i deixar la botiga?
La botiga era dels meus pares. Jo tenia un espai on exposava els meus dissenys. El 2009 amb la crisi la van haver de tancar i jo vaig decidir continuar, però ho volia fer d’una altra manera.

I vas optar pel món de les fires.
Sí. Preferia anar a buscar la gent, en comptes d’estar esperant a que vinguessin ells a la botiga. D’aquesta manera puc escollir on vull anar i ser a les fires i festes on hi ha més gent. A més, així no tinc deutes amb ningú.

I com ha anat fins ara?
Al principi anava combinant-ho amb altres feines, però ara ja fa quatre anys que em dedico exclusivament a cosir al taller i vendre a les fires. Per a mi, anar a vendre és el final de tot un treball. És molt gratificant veure la reacció de la gent i veure com queden els models quan se’ls posen.

Frida, la filla de Meritxell Nogués, posant amb un dels models fets per la seva mare.
Frida, la filla de Meritxell Nogués, posant amb un dels models fets per la seva mare. – Foto: Meritxell Nogués

Els teus dissenys són molt alegres i colorits. D’on treus la inspiració?
M’he inspirat en el moviment del Pop Art fent servir els colors complementaris i barrejant-los per tal de crear contrastos.
I és clar: els meus fills són la meva gran font d’inspiració. Tant la Frida, que té 8 anys, com el Tian, d’any i mig, juguen molt. Ha de ser roba còmoda i a l’hora atractiva.

Pel que hem pogut veure, no hi ha cap d’igual!
Exacte! Cada peça té un detall diferent. Són fetes artesanalment i vull que cadascuna d’elles sigui especial. Faig servir botons, petits detalls com flors… per fer-les diferents. Són peces que criden molt l’atenció i donen de què parlar! A més, si ho combines amb sabates bufones pots anar ben arreglat. En canvi, amb unes malles i botes les nenes van més informals!

Tian amb un conjunt fet per la Meritxell Nogués - Foto: Meritxell Nogués
Tian amb un conjunt fet per la Meritxell Nogués – Foto: Meritxell Nogués

Roba tot terreny!
Doncs sí! Hi ha molta gent que em compra els vestits per anar a les festes de comunió, perquè les nenes van còmodes per jugar, però prou arreglades.

I de moment només penses fer roba per a nens? Si haguessis tingut la meva talla, m’hauria emportat un!
(Riu) Bé, sí que li he fet un vestit de núvia a una amiga, però ha estat una excepció. Els nens són molt més atrevits amb els colors. A més, creixen de pressa i necessiten canviar l’armari més sovint! (riu)

En això tens tota la raó!
Però és roba de molt bona qualitat, eh! La idea és que pugui passar a un germà o li puguis regalar a algú que t’estimes, quan el nen o la nena es faci gran. Que tingui una segona vida!

Biaix de Meritxell Nogués - Foto: Montse Nogués
Col·lecció Biaix a la fira – Foto: Meritxell Nogués
Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

3 Comentaris Biaix: roba per a nens i nenes plena de colors

  • Hola Daniel,
   Sí, trobaràs les fires on trobar a la Meritxell al seu facebook. Les properes són:
   4-5 de juny de 2016 València (Fira Alternativa) ubicada al Vell Llit del Túria
   24 i 25 de juny de 2016 a la Nit de Bruixes d’Altafulla
   També la pots localitzar al seu taller a Reus (C/Amargura, 26).
   Pel que fa les talles, de l’entrevista que li faig fer, tinc apuntat que per a nenes té des de nadó fins a 10/12 anys; per a nois de nadó fins a 4/5 anys.
   Una abraçada,
   Barbara

 1. Moltes gràcies.

  Es una llàstima que per nois estigui sempre mes restringit i sigui mes avorrida i tòpica (i classista?) la roba.

  Daniel

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*