Aventura als Racons de l’ermita de Sant Gregori a Falset

Falset, Priorat

avió racons faselt
La porta de l'avió als Racons de Falset - foto: YouMeKids

Una excursió curta per fer amb nens plena d’aventura per grimpar i deixar-vos lliscar per un tobogan natural

I és que si els vostres fills tenen molta imaginació, els podeu posar a prova als racons de l’ermita de Sant Gregori a Falset. L’erosió de la roca als voltants ha creat figures tan estranyes com un cargol, un elefant, una porta d’avió o un gegant.

I en acabar, una visita a l’ermita de Sant Gregori, construïda al S XVIII aprofitant una balma, però reconstruïda al SXX, després de que part de la roca caigués sobre la part davantera de l’ermita. Les vistes des del mirador són espectaculars.

Ermita de Sant Gregori de Falset - Foto: YouMeKids
Ermita de Sant Gregori de Falset – Foto: YouMeKids

Com arribar:

Per arribar a l’aparcament de l’ermita de Sant Gregori heu d’arribar a Falset i seguir les indicacions cap a Gratallops per la T710. Passada la rotonda a la sortida de Falset, tot seguint els indicadors cap a Gratallops, haureu d’agafar el desviament cap a la dreta en direcció Tarragona-Reus. A uns 600 metres des de la bifurcació, trobareu a la dreta un camí ample que us portarà a l’aparcament amb la creu on es fan els tres tombs de Sant Antoni. Deixeu el cotxe aquí.

En marxa:

Des de l’aparcament, dirigiu-vos cap a l’ermita de Sant Gregori, senyalitzada amb uns indicadors de fusta.  En arribar al final del caminet i ja tocant a la roca, haureu de desviar-vos cap a la dreta per iniciar l’itinerari dels Racons. Heu de seguir les marques blanques que us portaran sempre a l’esquerra vorejant les formes rocoses. En arribar a una roca amb 2 forats (el Cargol), haureu de vorejar-la per l’esquerra fins arribar a una espècie de cova. El camí segueix a la dreta per sota d’una balma. Us haureu d’ajupir per passar per la porta de “l’avió” i baixar les escales (trobareu una fletxa indicant el forat).

racons falset
La baixada pel “tobogan” dels Racons de Falset – foto: YouMeKids

En aquest punt us trobareu davant d’una roca amb una forta pendent (el tobogan). Heu de baixar a poc a poc. Si porteu nens petits és imprescindible que primer baixi un adult per ajudar-los a baixar sense lliscar massa ràpid. En arribar al sender heu d’anar cap a la dreta seguint el sender local de curt recorregut (PR) marcat amb marques blanques i grogues. Arribareu a una esplanada. El sender continua cap a la dreta, en direcció a l’ermita. Pujareu de nou un tram de les roques fins arribar al camí de pedres i els pals indicadors de l’inici. Ara ja podeu dirigir-vos a l’ermita i gaudir de les magnifiques vistes.

Una curiositat: els forats que trobareu en la roca en la bifurcació cap als racons són les restes de les pràctiques de tir de la Guàrdia Civil per la zona.

On dinar:

Just al costat de l’aparcament hi ha una àrea de lleure molt gran i agradable amb taules de pícnic i un parc infantil al costat d’un antic forn de calç.

picnic racons falset
Àrea de pícnic dels Racons de Falset – Foto: YouMeKids

Info de la ruta:

Detalls de la ruta:
Distància total: aprox 800 m
Durada: 30 minuts (sense aturades)
Accessibilitat: gran part de recorregut transcorre damunt d’unes roques a certa alçada. És important que els nens vagin acompanyats d’un adult en tot moment, ja que hi ha zones amb barrancs.
Recomanacions: Si voleu visitar l’interior de l’ermita, haureu de demanar la clau al mossèn de la parròquia de Falset (Tel: 977 830 232).
Edat recomanada: +5 anys

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

2 Comentaris Aventura als Racons de l’ermita de Sant Gregori a Falset

  1. Us recomano que mireu les roques, i que els petits us diguin què hi veuen. El vent i l’aigua les van canviat: hi ha una serp, un senyor de nas gros.. gaudiu molt!

    (El vermell dels pantalons a la llarga marxa 😁, us ho diu una que ha crescut entre aquestes roques)

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*