f movies Merry Christmas Images download in hd free

Aventura entre tonyines a l’Ametlla de Mar

Tuna Tour a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre)

Aventura entre tonyines a l'Ametlla de Mar - Foto: Tuna Tour

Us imagineu nedar entre unes tonyines de fins a 3 metres de llarg i 250 quilos? És una experiència única!

L’Ametlla de Mar, anomenada “la Cala” de manera afectuosa pels seus habitants, és l’únic lloc de l’Estat on podreu viure una aventura similar, ja que només hi ha concedides sis llicències de pesca de tonyina roja amb encerclament i totes es concentren en aquest poble pescador del Mediterrani.

L’aventura comença al Port Pesquer, on pujarem al catamarà de Tuna Tour. Mentre naveguem 2,5 milles a l’est del port de l’Ametlla per arribar a les piscines del Grup Balfegó, aprendrem una mica més sobre el món de les tonyines. Sabíeu que les tonyines que es pesquen al Mediterrani poden venir de molt lluny?

Algunes venen nedant entre els mesos de juny i juliol des de Noruega per pondre els ous al Mediterrani, el lloc on van néixer. De camí poden perdre fins un a 30% de la seva massa, perquè neden sense parar per arribar el més ràpid possible al seu destí. Sabíeu que poden arribar a moure’s a 31 quilòmetres per hora? Quan són capturades amb el sistema d’encerclament, les porten a les piscines, on les alimenten fins que recuperen el seu pes normal, per ser venudes després, sobretot al Japó. Mengen, entre d’altres, arengs, anxoves i sardines.

En arribar a la piscina que el Grup Balfegó ha adequat per l’amarratge i el bany, us espera una sorpresa. Tindreu lloc en primera fila per gaudir de la cursa entre l’exèrcit de gavines que assetja el menjar que llencen els monitors a les tonyines i la enorme tonyina, que moltes vegades no és prou ràpida. Segur que se us escaparà més d’un “oh”!

I mentre uns gaudeixen de l’espectacle, els més valents es preparen per entrar a l’aigua amb neoprè o sense -depenent de l’època de l’any-, i un kit d’snorkel. I comença l’aventura de nedar entre unes 400 tonyines. Haureu d’agafar una mica de profunditat per veure-les de prop. I si sentiu unes bombolles d’aigua, mireu ràpid al vostre voltant, segur que veureu la silueta de la tonyina desaparèixer.

Ja de tornada al port, podreu degustar la tonyina i descobrir perquè els japonesos valoren tant aquest peix.

Piscines de tonyines del grup Balfegó ©YouMeKids
Gaudint de les panoràmiques des del catamarà de Tuna Tour ©YouMeKids
Gavines lluitant amb les tonyines per un troç de peix ©YouMeKids
Preparant la baixada del catamarà ©YouMeKids
Preparats per baixar a les aigues fredes del Mediterrani! ©YouMeKids
Comença l'aventura de nedar entre tonyines ©YouMeKids
Tonyines vistes des de sota de l'aigua ©YouMeKids
Tonyines vistes fent snorkel ©YouMeKids
Degustació de tonyina al catamarà ©YouMeKids
Port Pesquer de l'Ametlla de Mar ©YouMeKids

Més informació:
Tuna Tour
Port Ametlla de Mar, L’Ametlla de Mar
Tel. 977 047 707
e-mail: reservas@tuna-tour.com
Horari: Dissabtes i diumenges d’abril a octubre a les 12:30.
Durant les vacances escolars d’estiu sortides cada dia a les 10h, 12:30 i 17:30
Preu (Catamarà + Bany + Degustació): Adults: 35€-40€;
nens de 6 a 11 anys: 15-20€; fins 5 anys: gratuït.
Preu variable depenent de temporada de l’any.
Edat recomanada: + 6 anys

Serveis:

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .