Aventura amb esclops a Flandes

Klompenmuseum d'en Eik a Laakdal (Bèlgica)

Esclops al Museu dels esclops - Foto: YouMeKids

Què en penseu de calçar-vos uns esclops a l’estil dels avis i superar un circuit d’obstacles?

Si mai aneu a Flandes (Bèlgica), no deixeu de visitar el petit museu dels esclops que hi ha a Laakdaal. Aprofitant el seu emplaçament envoltat de boscos, han creat un circuit d’obstacles per a que grans i petits posin a prova la seva destresa en caminar amb esclops.

Els esclops eren les sabates de fusta que duien els treballadors i camperols des de l’Edat Mitjana fins a ben entrat el S.XX a gran part d’Europa, perquè era un calçat econòmic que mantenia el peu calent i ben protegit. Per treballar es feien servir esclops sense pintar, mentre que els caps de setmana els homes feien servir el model de “luxe” pintat de negre i les dones uns esclops decorats amb flors per anar a l’església.

Al petit museu hi ha exposats un munt de models d’esclops que mostren la seva evolució des del S.XV fins mitjans del S.XX. A més, trobareu les diferents passes per convertir la fusta de l’arbre en calçat. I si aneu en grup, fins i tot podreu gaudir d’una demostració en directe amb un mestre artesà.

Però el que converteix aquest museu en una atracció que de ben segur quedarà gravada per molt de temps als vostres records, és l’oportunitat que us ofereix de calçar-vos uns esclops i experimentar el bosc de diferents maneres. Haureu d’enfilar-vos per barreres de fusta, passar per ponts ben estrets, amagar-vos en un laberint de branques o penjar-vos com en Tarzan d’una corda mentre intenteu no perdre aquest calçat de fusta de salze. Descobrireu que a causa de les soles de fusta rígides no sentireu gairebé les irregularitats del sòl, però que alhora es fa difícil fer dues passes seguides. Per sort, hi ha el poblat dels nans, amb petites cabanes en forma d’iglú, on podreu seure i fer un mos.

Lluny de ser un museu avorrit, és un exemple de com es pot apropar la tradició als més petits d’una manera pràctica, divertida i original.

Klompenmuseum d'en Eik @YouMeKids
Klompenmuseum d'en Eik @YouMeKids
Klompenmuseum d'en Eik @YouMeKids
Klompenmuseum d'en Eik @YouMeKids
Klompenmuseum d'en Eik @YouMeKids
Klompenmuseum d'en Eik @YouMeKids

 

Més informació:
Klompenmuseum d’en Eik
Hoeve Den Eik, 3 , Laakdal, Bélgica
Tel : +32 13 66 26 55.
Horaris: Dissabtes i diumenges de 13:30 a 17:30 entre Abril i Octubre.
Juliol i Agost obert de dimecres a diumenge.
Preu: Menors de 3 anys gratuït; 3 a 12 anys: 2,5€; Adults: 3€
Edat recomanada: +3 anys

Serveis: 

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*