Área de pícnic de l’ermita de Sant Roc a Paüls

Paüls, Baix Ebre

Àrea de l'ermita de Sant Roc - Foto: YouMeKids

Enmig d’un alzinar fresc i frondós, amb petits salts d’aigua que ragen d’un seguit de brolladors que surten de la roca, trobareu l’àrea recreativa de l’ermita de Sant Roc, un paratge de gran bellesa que convida a la calma i a deixar passar el temps sense pressa. L’àrea disposa de taules de pedra amb bancs, barbacoes, una font d’aigua no tractada i un petit parc infantil ubicat darrere de l’ermita.

Els treballs de pedra seca en la construcció de marges que formen uns petits carrers són una mostra privilegiada de l’arquitectura tradicional del nostre país. Dins uns espais familiars anomenats “corros”, formats per una taula de pedra, envoltats per unes altres pedres més petites que fan de cadires. És curiós que cada corro pertany a una família del poble. Es ella que el construeix, el manté i el fa servir dues vegades a l’any per la festa de Sant Antoni i Sant Roc.

Àrea de pícnic de Sant Roc - Foto: YouMeKids
Àrea de pícnic de Sant Roc – Foto: YouMeKids

Us agradarà si voleu passar un dia a la natura. Des de l’àrea de pícnic hi ha moltes opcions per fer una ruta a peu.

Com arribar-hi:
Per arribar a la zona d’esbarjo de Sant Roc s’ha d’agafar el desviament cap a Paüls (TV-3541) a la C-12, entre Tortosa i Móra d’Ebre. A l’entrada del poble (on hi ha una bàscula per a camions) trobareu un indicador que us assenyala la direcció cap a l’ermita de Sant Roc. Arribareu a l’ermita en 2,2 km per un camí asfaltat que voreja la part baixa del poble. Podeu aparcar el cotxe en una de les dues zones d’aparcament habilitades.

Zona de barbacoes - Foto: YouMeKids
Zona de barbacoes – Foto: YouMeKids

Serveis:

Àrea recreativa de l’ermita de Sant Roc
A 3 km del poble de Paüls
Tel. 977 492 283
Horaris: obert tot l’any
Preu: gratuït
Comentaris: per fer servir les barbacoes, cal sol·licitar autorització a l’ajuntament.

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*