Àrea de pícnic de la font de les Bagasses al Congost de Terradets

Camarasa, Noguera

Si voleu gaudir d’unes bones vistes sobre les impressionants parets del Congost de Terradets, apropeu-vos a l’àrea de pícnic de la Font de les Bagasses.

Des d’aquesta àrea a cavall entre la comarca de la Noguera i el Pallars Jussà, es pot apreciar la força de la natura. Durant milers d’anys el riu Noguera Pallaresa ha anat excavant la roca, fins a partir el Montsec en dues parts, deixant-nos a la vista les impressionants parets de més de cinc-cents metres d’alçada conformant el Congost de Terradets.

Si penseu trobar una font clàssica a l’àrea, aneu ben errats. L’aigua de la font de les Bagasses actualment està canalitzada per sota de la carretera i brolla per diversos brolladors d’una estructura metàl·lica. Per als més petitons veure com cau l’aigua i intentar agafar-la es converteix en tot un joc.

A més d’aquesta particular “font”, la zona disposa d’un gran aparcament, taules de fusta amb bancs distribuïdes en una esplanada poc ombrívola i papereres. Tot i que no hi ha gronxadors, hi ha prou espai per jugar a la pilota.

Us agradarà si voleu visitar la cova dels muricecs, un forat en el congost de Terradets que alberga la quarta colònia més gran de ratpenats a Catalunya. Des de l’àrea també esteu a dues passes de l’embassament de Terradets on podreu fer caiac, tir a l’arc o fer un tomb en boogie. I per als que aneu amb nens petitons, podreu vorejar l’embassament amb bici o amb cotxets.

Com arribar-hi:
Arribareu a l’àrea de pícnic de la font de les Bagasses per la C13. L’àrea es troba a l’alçada del km 705 entre el poble de Camarasa i Cellers.

Serveis:

Més informació:
Àrea de pícnic Font de les Bagasses
km705 de la C13, Camarassa
Tel. 973 420 009
Horaris: obert tot l’any
Preu: gratuït

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*