f movies Merry Christmas Images download in hd free

Àrea de pícnic de la font de les Bagasses al Congost de Terradets

Camarasa, Noguera

Si voleu gaudir d’unes bones vistes sobre les impressionants parets del Congost de Terradets, apropeu-vos a l’àrea de pícnic de la Font de les Bagasses.

Des d’aquesta àrea a cavall entre la comarca de la Noguera i el Pallars Jussà, es pot apreciar la força de la natura. Durant milers d’anys el riu Noguera Pallaresa ha anat excavant la roca, fins a partir el Montsec en dues parts, deixant-nos a la vista les impressionants parets de més de cinc-cents metres d’alçada conformant el Congost de Terradets.

Si penseu trobar una font clàssica a l’àrea, aneu ben errats. L’aigua de la font de les Bagasses actualment està canalitzada per sota de la carretera i brolla per diversos brolladors d’una estructura metàl·lica. Per als més petitons veure com cau l’aigua i intentar agafar-la es converteix en tot un joc.

A més d’aquesta particular “font”, la zona disposa d’un gran aparcament, taules de fusta amb bancs distribuïdes en una esplanada poc ombrívola i papereres. Tot i que no hi ha gronxadors, hi ha prou espai per jugar a la pilota.

Us agradarà si voleu visitar la cova dels muricecs, un forat en el congost de Terradets que alberga la quarta colònia més gran de ratpenats a Catalunya. Des de l’àrea també esteu a dues passes de l’embassament de Terradets on podreu fer caiac, tir a l’arc o fer un tomb en boogie. I per als que aneu amb nens petitons, podreu vorejar l’embassament amb bici o amb cotxets.

Com arribar-hi:
Arribareu a l’àrea de pícnic de la font de les Bagasses per la C13. L’àrea es troba a l’alçada del km 705 entre el poble de Camarasa i Cellers.

Serveis:

Més informació:
Àrea de pícnic Font de les Bagasses
km705 de la C13, Camarassa
Tel. 973 420 009
Horaris: obert tot l’any
Preu: gratuït

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .