Àrea de pícnic de la Casa Forestal de Castellfollit a Poblet

Vimbodí i Poblet, Conca de Barberà

Àrea de pícnic de Castellfollit al Bosc de poblet - foto: YouMeKids

Què en penseu de fer un pícnic a la vora del torrent de Castellfollit a l’ombra d’imponents alzines i pins al bosc de Poblet?

A tocar del torrent trobareu la casa forestal de Castellfollit, construïda durant la segona dècada del segle XX, com a habitatge del guarda del bosc i la seva família. Als anys setanta es va condicionar com a zona de pícnic amb taules de pedra i un parc infantil de ferro per a que els nens pugessin jugar. A l’esplanada, a més del típic tobogan i els gronxadors, hi ha una ruleta on els nens poden girar fins la sacietat (si el mareig no els atura abans!). Un parc infantil tret de la nostra infantesa!

És un bon lloc per descansar després d’una visita al fantàstic Monestir de Poblet i un bon punt de partida per gaudir del Paratge del Bosc de Poblet a peu.

Us agradarà si sou boletaires, ja que el bosc té una gran riquesa micològica. Però si no sou bons caçadors de bolets, no patiu que hi ha un itinerari de bolets pintats genial per fer amb nens.

Com arribar-hi:
Per arribar a l’àrea recreativa de Castellfollit heu d’agafar el trencall que trobareu entre el km 6 i 7 de la carretera T700 entre Poblet i Prades. Just a l’alçada d’una creu de fusta amb base de pedra, que venint des de Poblet queda a mà esquerra, una mica amagada entre els arbres, hi ha l’accés al Paratge del Bosc de Poblet.

Agafarem una pista que va pel mig del bosc. En aproximadament 1 quilòmetre passarem per l’àrea recreativa de la Roca de l’abella (que disposa de barbacoes). Heu de continuar per la pista aproximadament 2,4 km més, fins arribar a la casa forestal de Castellfollit.

Parc infantil de Castellfollit - foto: YouMeKids
Àrea de pícnic de Castellfollit - foto: YouMeKids
Torrent de Castellfollit - foto: YouMeKids
Font negra a Castellfollit - foto: YouMeKids
Esplanada de joc davant la casa forestal - Foto. YouMeKids
Ruta dels bolets pintats a Castellfollit - foto: YouMeKids

Serveis:

Més informació:
Àrea de la casa forestal de Castellfollit
Paratge del bosc de Poblet, Vimbodí i Poblet
Tel: 977871732
e-mail: pnpoblet@gencat.cat
Horaris: Obert tot l’any
Preu: gratuït

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

2 Comentaris Àrea de pícnic de la Casa Forestal de Castellfollit a Poblet

 1. Gràcies, Bàrbara!

  Per fí he trobat aquest lloc!

  Jo havia anat de ben petit i ho recordo mes o menys igual que a les fotografies! (sembla que el temps s’hagi aturat en aquest lloc!).

  Ningú de la meva família recordava el lloc i jo ja havia començat a pensar que potser era imaginació meva o potser barrejava altres llocs a la memòria… però no! si que existeix!!

  Quan jo havia anat era a principis dels ’80 i també recordo que dins de la casa hi havien unes piques amb aixetes per rentar els estris que havíem fer servir al dinar.

  Hi aniré ben aviat!!

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*