Àrea de pícnic i acampada de Santa Magdalena a Ulldemolins

Ulldemolins, Priorat

Àrea de pícnic ermita de Santa Magdalena a Ulldemolins - Foto: YouMeKids

Què en penseu d’anar a fer un pícnic i fins i tot acampada al costat de l’ermita de Santa Magdalena d’Ulldemolins, amb el sobrenom de catedral del Montsant per les seves grans dimensions?

A 700 metre d’alçada envoltada de boscos i amb vistes panoràmiques sobre el poble, trobareu l’ermita que va ser fundada l’any 1558 per fra Llorenç Julià, ermità que excavà i visqué a una cova on ara es troba la cripta. L’ermita està feta a semblança de la parròquia del poble i pertany al primer renaixement.

Als voltants s’ha habilitat una zona d’esbarjo amb gronxadors i tobogans on els nens gaudiran de ple, mentre prepareu la barbacoa o gaudiu d’un dinar de caragols o carn a la brasa preparat per la Loreto, qui regenta el bar obert de Setmana Santa fins a mitjans de novembre.

L’àrea de lleure de l’Ermita de Santa Magdalena disposa a més de taules i barbacoes, un WC, fonts i una zona d’acampada amb ombra i bones vistes. Si passeu nit, podreu fer servir la zona de serveis amb dutxes i piques per rentar plats i roba. També hi ha una petita sala per fer activitats on buscar aixopluc en cas de pluja.

I si teniu sort, durant l’estiu i fins que arribi la primera gebrada, us podeu topar amb l’Eliseu i el seu ramat d’ovelles que de tant en tant fa parada a l’ermita. Una experiència inoblidable pels petits!

Voltants de l'ermita de Santa Margdalena - Foto: YouMeKids
Voltants de l’ermita de Santa Margdalena amb el ramat d’ovelles – Foto: YouMeKids

Us agradarà si voleu passejar amb els vostres fills ensenyant-los alguns elements de la flora que podem trobar als nostres boscos, ja que des de l’ermita surt un itinerari botànic molt interessant. I si voleu banyar-vos al riu, teniu a prop les Cadolles Fondes.

Com arribar-hi:
Per arribar a l’àrea de lleure de l’ermita de Santa Magdalena heu d’agafar entre el km 34 i 35 de la C242 (a pocs metres del càmping Montsant Park) a Ulldemolins, un desviament cap a les “Ermites”. Heu de seguir el camí durant gairebé 4km en direcció de l’ermita de Sant Antoni – Santa Magdalena. En arribar a una bifurcació amb la caseta d’informació del parc del Montsant, heu de girar cap a l’esquerra. A 300 metres trobareu l’aparcament de l’ermita de Santa Magdalena.

Zona de jocs de làrea de pícnic de l'ermita de Santa Magdalena a Ulldemolins - Foto: YouMeKids
Zona de jocs de l’àrea de pícnic de l’ermita de Santa Magdalena a Ulldemolins – Foto: YouMeKids

Serveis: 

Ermita de Santa Magdalena
Parc del Montsant – Ulldemolins
Tel. 977 56 15 78 (acampada) / 626 292 979 (bar)
e-mail: info@ulldemolins.cat
Horari: Obert tot l’any. Zona de bar obert caps de setmana de 9h30 a 19h de Setmana Santa a 15/11. Juliol i agost obert cada dia.
Preu: lloguer de taula: 1€/persona; nens: 0,5€; llenya: 4€; Acampada: 4€/persona i nit.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*