Àrea de pícnic de la Cova d’en Ximet a Margalef

Margalef de Montsant, Priorat

Àrea de la Cova d'en Ximet - Foto: YouMeKids

Si us ve de gust deixar-vos sorprendre per la natura, apropeu-vos a Margalef.

No només gaudireu del magnífic paisatge del Montsant, sinó que trobareu grans tresors com la Cova d’en Ximet, on l’erosió càrstica de l’aigua ha creat un espai sorprenent.

Al final de l’àrea de lleure, equipada amb dos taules a la vora d’un petit rierol, trobareu una passarel•la de fusta per accedir a la cova d’en Ximet, amb el seu espectacular salt d’aigua clara.

L’àrea de pícnic no és gaire gran, però disposa d’una zona d’aparcament, taules de pícnic, una font i un petit espai per jugar a la vora del rierol.

Si continueu pista amunt durant 1,5 km, arribareu a l’àrea de lleure de la Font de Sant Salvador, amb barbacoes i dues ermites: la vella del SXVI i la nova, que fa servir la punta d’una bomba de la Guerra Civil com a campana.

Com arribar-hi:
Arribareu a Margalef per la T713. Travesseu el riu Montsant pel pont, deixant a l’esquerra la Fonda els Tres Pins, per agafar la pista asfaltada cap a l’ermita de Sant Salvador (3,5 km). A aproximadament 2 km, trobareu un desviament cap a l’esquerra, també asfaltat, que us portarà (tal com assenyala el pal indicador) cap a la Cova d’en Ximet.

Us agradarà si voleu gaudir d’un espai natural pintoresc molt a prop de les zones d’escalada del pantà de Margalef, llocs on fer espeleologia com la Cova de la Taverna, on trobareu una de les pintures rupestres més antigues de Catalunya, o descobrir com es fa l’oli al Molí de Margalef.

Zona de taules de pícnic a l'àrea de la Cova d'en Ximet ©YouMeKids
Zona de taules de pícnic a l'àrea de la Cova d'en Ximet ©YouMeKids
Panoràmiques des de l'àrea de la Cova d'en Ximet ©YouMeKids
Zona de taules de pícnic a l'àrea de la Cova d'en Ximet ©YouMeKids
Entrada a la Cova d'en Ximet a Margalef ©YouMeKids
Entrada a la Cova d'en Ximet a Margalef ©YouMeKids
Cova d'en Ximet a Margalef ©YouMeKids
Camí per pujar a peu cap a l'ermita de Sant Salvador ©YouMeKids
Ermita de Sant Salvador a Margalef ©YouMeKids

Més informació:
Àrea de pícnic de la Cova d’en Ximet
Camí de Sant Salvador (Margalef de Montsant)
Tel. 977 819 167 (Ajunt. de Margalef)
Horaris: Obert tot l’any.
L’aparcament és gratuït.
Acampada prohibida.

Serveis:

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*