Pícnic al Gorg de Nafre de Copons

Copons, Anoia

Gorg de Nafre - Foto: YouMeKids

Envoltada d’arbres de ribera que ofereixen un aire enigmàtic i místic trobem l’àrea de pícnic de la Font de la Vila a pocs metres del gorg del Nafre a Copons.

Aquesta zona recreativa amb una taula de pícnic i una font és un lloc ideal per passar una estona en família a la vora del riu. Trobareu una gran esplanada per a que els nens puguin jugar i si fa bo, fins i tot podreu banyar-vos al Gorg del Nafre, que dóna nom a la zona.

Es tracta d’un salt d’aigua d’uns cinc metres d’alçada originat pel fort desnivell que la Riera gran ha de vèncer. Depenent de l’època de l’any l’aigua cau en dos o tres cascades diferents dins d’un clot de gran fondària envoltat de xops, verns o salzes.

Nadar en les seves aigües ha estat un plaer habitual per a la canalla de la població durant generacions.

Com arribar-hi:
Arribareu a Copons per la C141z. Entre el km 52 i 53 trobareu un desviament cap el poble de Copons. Just a l’entrada del poble, trobareu a mà dreta un aparcament pública amb un parc infantil. Podeu deixar el cotxe aquí. Per anar a l’àrea de pícnic, haureu de creuar la carretera i agafar el Passeig Joan Lluc. En arribar a l’encreuament amb el carrer Vilanova aneu a la dreta. Més endavant, quan el carrer es divideix en dos, agafeu el carrer de l’esquerra. En arribar al carrer de Ramon Morera, gireu de nou a l’esquerra, per agafar de seguida a la dreta el carrer del Raval que us portarà cap a una petita placeta. Aquí trobareu el sender de terra (el camí de la font) amb un pal amb informació sobre el gorg que dóna accés al l’àrea. Agafeu aquest sender que en menys de 3 minuts us portarà cap a la taula de pícnic. El gorg el trobareu a tres minuts passada l’àrea de pícnic.

Àrea de pícnic de la Font de la Vila a copons - Foto: YouMeKids
Àrea de pícnic de la Font de la Vila a Copons – Foto: YouMeKids

Serveis:

Àrea de la Font de la Vila
Copons
Tel.: 938 090 000
e_mail: copons@copons.cat
Horaris: obert tot l’any
Preu: gratuït
Comentaris: està prohibit aparcar al nucli del poble

Castellà

Sobre Barbara Vastenavond 418 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .

Comenta

Deixa un comentari

El teu e-mail no es publicarà.


*


Subscriu-te!
Vols rebre YouMeKids Magazine? Subscriu-te!
No m'ho tornis a mostrar, si us plau!